duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterConsiliul Național al Audiovizualului, resuscitat. Discuții pentru o reformă

Consiliul Național al Audiovizualului, resuscitat. Discuții pentru o reformă

O iniţiativă pentru schimbarea modului de funcționare al Consiliul Național al Audiovizualului ar putea să fie demarată de liberali, în interiorul partidului existând discuţii în acest sens, a declarat în cadrul unui interviu pentru Epoch Times deputatul PNL Alexandru Kocsis, fost membru CNA.

Potrivit acestuia, nu este exclus să avem curând o comisie pentru reformarea CNA-ului, instituţie care, reamintim, şi-a atras în ultimii ani numeroase critici pentru modul în care a închis ochii sau a sancţionat la modul ridicol derapaje grave ale unor televiziuni apropiate PSD.

Întrebat dacă îşi propune să iniţieze un proiect legislativ vizând reformarea CNA, având în vedere faptul că, în calitate de fost membru, s-a izbit de problemele instituţiei, a văzut care îi sunt carenţele etc., liberalul a răspuns:

„Bazele acestei instituţii au fost puse în anii ’90. CNA-ul astăzi să ştiţi că nu e foarte diferit de CNA-ul ale cărei baze au fost puse în 1992 şi vă daţi seama că o instituţie ale cărei baze şi structură au fost stabilite în anii ’90 e uzată moral.

O reformă trebuie să cuprindă mai multe componente: consiliul, acei 11 membri, instituia în sine ca structură, cum funcţionează instituţia şi, finalmente, legislaţia audiovizualului după care această instituţie judecă şi sancţionează abaterile. Totul trebuie adus în zilele noastre pentru că tehnologia nu stă pe loc, inclusiv în audiovizual au fost multe schimbări şi statul trebuie să ţină pasul atât insituţional cât şi legislativ”.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE