Consiliul Suprem de Apărare a Țării va analiza cum s-a realizat vânzarea Termocentralei Mintia

Data:

Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) va analiza dacă vânzarea Termocentralei Mintia din județul Hunedoara către o companie din afara Uniunii Europene aduce atingere siguranței naționale.

Gazeta de dimineață a cerut lămuriri Consiliului Concurenței în cazul vânzării Termocentralei Mintia.

Consiliul Concurenței a răspuns că analizează toate tranzacțiile/fuziuni și achiziții în care sunt implicate companii a căror cifră de afaceri cumulată depășește 10 milioane euro și fiecare companie în parte are o cifră de afaceri mai mare de 4 milioane euro pe teritoriul României, pentru ca acestea să nu afecteze concurența pe piața pe care activează.

Citește și: Românii și Occidentul. Plus o porție zdravănă de zeamă de varză pentru nuntașii lui Simion

De regulă, toate tranzacțiile care îndeplinesc aceste condiții trebuie notificate Consiliului Concurenței după încheierea contractului și înainte de a se lua decizii și să se acționeze pe piață în numele companiei achiziționate.

În cazul Termocentralei Mintia, recent a fost desemnată compania care a câștigat licitația publică, Mass Global Energy Rom, urmând ca în perioada următoare să notifice autoritatea de concurență.

Această tranzacție va fi analizată de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) din punct de vedere al siguranței naționale, conform legislației în vigoare cu privire la companiile din afara Uniunii Europene.

Continuarea în GAZETA DE DIMINEAȚĂ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ramona Roșulescu
Ramona Roșulescuhttps://gddhd.ro
Ramona Roșulescu este jurnalist la Gazeta de dimineață și TVR Timișoara. A lucrat la Mediafax și Prima TV, dar și la Radio 21 Petroșani. De asemenea, a activat și la mai multe posturi locale TV Parâng, Mondo TV sau KTV Petroșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Avertisment NATO. Războiul submarin și internetul

Avertisment NATO. Războiul submarin și internetul. Cablurile şi conductele...

De la mare la golf. Iranul nu a fost întotdeauna dușmanul Israelului

Am avut parte de un week-end palpitant pe plan...