Constanța numără a doua cea mai mare comunitate de refugiați ucraineni, după București, potrivit sumelor decontate de autoritățile române pentru cazarea și hrana acestora, informează Info Sud-Est.
Aproape toți ucrainenii care aleg să rămână în Constanța au intrat în țară pe la punctul de trecere Isaccea, din Tulcea, una dintre cele mai tranzitate vămi de către refugiați.
În total, din perioada pre-conflict până la începutul lunii decembrie, aproape 240.000 au intrat în România, prin Tulcea, conform Poliției de Frontieră. Un sfert dintre ei sunt copii și adolescenți.
Citește și: USR acuză Guvernul că a introdus printr-o ordonanță de urgență “taxa pe soare”
Mariupol, Zaporojie, Nikolaev, Herson, Harkov și Odesa sunt regiunile de unde au venit cu precădere. Cei mai mulți dintre cei rămași au plecat din Tulcea și s-au așezat de-a lungul litoralului românesc. Cum se explică acest lucru?
Cei mai mulți ucraineni s-au așezat în municipiul-reședință Constanţa, apoi în Năvodari (un oraș puternic dezvoltat, lipit de reședință, practic un „cartier” constănțean), urmat de Costinești, Eforie, Mangalia, Techirghiol și Tuzla.
Citește articolul integral pe Info-sud-est.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: info-sud-est.ro)