Construcția noului stadion din Constanța a fost blocată din lipsa banilor. Guvernul a aprobat finanțarea proiectului dar încă nu există un contract semnat.
A trecut mai bine de un an de când începeau lucrările de demolare a vechiului stadion de la Constanța. În tot acest timp, deși Guvernul a aprobat finanțarea proiectului, contractul nu a fost semnat nici până în prezent și nici termenul pentru începerea lucrărilor nu este cunoscut. Compania Națională de Investiții (CNI) nu a oferit un răspuns, la solicitarea ISE, până la publicarea articolului.
Construcții Erbașu SA, liderul asocierii care a câștigat licitația pentru construirea stadionului din Constanța, a transmis, la solicitarea Info Sud-Est, că așteaptă să semneze contractele și să înceapă lucrările.
Zece firme așteaptă să se ocupe de lucrări: Construcții Erbașu SA, Kronlift, SC Coneco România SRL, Vialis Engineering, Elmarom Grup, Sectron Guard, Popp&Asociații Consulting Engineers, Popp& Asociații, Tracon SRL și MC General Construct Alfa SRL.
Răspunsul firmei care a câștigat licitația pentru construirea arenei
„Ce vă putem spune cu siguranță este că noi suntem pregătiți și sperăm ca, în următoarea perioadă, să fim invitați pentru a parafa contractele și a începe proiectarea și execuția efectivă”, a spus Construcții Erbașu SA.
Compania din București susține că nu poate furniza mai multe informații legate de semnarea contractului, deoarece sunt aspecte ce țin de investitor, arătând că o situație similară este și în cazul construirii stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești.
La capitolul stadioane, Construcții Erbașu a bifat în portofoliu construcția arenelor Steaua și Rapid, dar se va ocupa și de construirea celei de la Pitești. Compania din București se ocupă și de lucrările de la Sala Polivalentă din Tulcea. Pavilionul Expozițional din Constanța este un alt proiect făcut de Construcții Erbașu SA, o companie cu o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de lei și 1.150 de angajați.
Continuarea, în Infosudest.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Info Sud-Est / Petruț Iacob)