Consultaţiile la distanţă, introduse în pandemie, devin regulă pentru medicii de familie şi specialişti

Data:

spot_img

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate dă o veste bună medicilor de familie şi celor de specialitate care lucrează în regim din ambulatoriu: una dintre cele mai bune prevederi introduse în pandemie va fi continuată şi acum, prin modificările aduse contractului-cadru, de la 1 iulie 2023. 

Astfel, specialiştii vor putea oferi în continuare consultaţii la distanţă care să fie decontate de CNAS, prin orice mijloace de comunicare, pentru bolile cu potenţial endemo-epidemic care necesită izolare, dar şi pentru afecţiunile cronice, condiţia esenţială fiind de respectare a aceloraşi condiţii de acordare ca în cazul consultaţiilor în cabinet pentru afecţiunile respective.

Citește și EXCLUSIV Minora gravidă umilită de Piedone într-un video postat pe Fb a născut prematur

„Medicul consemnează consultaţia medicală la distanţă în registrul de consultaţii şi în fişa pacientului, după caz, cu indicarea mijlocului de comunicare utilizat şi a intervalului orar în care aceasta a fost efectuată, şi emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical, inclusiv reţeta electronică on-line sau off-line pentru medicamente compensate. Aceste documente se transmit pacientului prin mijloace de comunicare electronică”, au precizat CNAS într-un comunicat remis presei.

În cazul consultaţiilor la distanţă acordate de medicii de specialitate din ambulatoriu pacienţii sunt exceptaţi de la obligaţia prezentării biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic de specialitate. Tot la distanţă pot fi acordate terapiile psihiatrice, precum şi sfatul genetic, acestora aplicându-li-se reglementările legale în vigoare pentru serviciile diagnostice şi terapeutice efectuate în cabinet, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...

Primele dispozitive acustice pentru nevăzători, instalate de CTP Iași în stațiile de tramvai și autobuz

Primele dispozitive acustice pentru persoanele cu deficiențe de vedere...

Marcel Ciolacu spune despre Geoană că nu poate fi considerat un candidat de dreapta

Marcel Ciolacu a criticat propunerea ca Mircea Geoană să...