sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletterContabila şefă a Ocolului Silvic Codrii Beiuşului organiza licitaţiile câştigate de soţul...

Contabila şefă a Ocolului Silvic Codrii Beiuşului organiza licitaţiile câştigate de soţul ei

Exploatarea pădurilor reprezintă o afacere uriaşă pentru investitorii preocupaţi să taie cât mai repede şi cât mai mult, în căutarea profiturilor cu multe cifre. Bătălia cea mare se dă la licitaţiile pentru masă lemnoasă organizate de ocoalele silvice, unde, însă, unele firme nu se dau în lături de la practici neloiale. Cât de uşor e, de pildă, să-ţi învingi competitorii atunci când consoarta face parte din comisia de licitaţie?

E şi cazul Floricăi Budău, contabila şefă a Ocolului Silvic Codrii Beiuşului, regie autonomă de interes local, cu acţionar majoritar Primăria Municipiului Beiuş, trimisă în judecată şi condamnată deja în primă instanţă, pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane în formă continuată, după ce s-a descoperit că soţul ei, patronul unei firme de exploatare lemnoasă, a făcut afaceri de milioane de lei, câştigând cele mai bune loturi scoase la vânzare de Ocol în perioada în care femeia a fost… secretarul comisiei de licitaţie. 

Înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese şi deturnarea unor licitaţii publice, toate în formă continuată, sunt acuzaţiile pentru care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au început în toamna anului 2016 o anchetă, ca urmare a unui denunţ în care se reclama vicierea unor licitaţii de masă lemnoasă dubioase, derulate în perioada 2008 – 2016 de Ocolul Silvic Codrii Beiuşului. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE