Contestații la licitația pentru concesionarea iluminatului public în Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Procedura prin intermediul căreia Primăria Iași vrea să concesioneze sistemul de iluminat public a fost blocată. Modul în care municipalitatea a întocmit documentația de atribuire a atras nu mai puțin de trei contestații. Toate au fost înregistrate înainte de termenul de depunere a ofertelor (20 august): licitația a fost suspendată până la judecarea pe fond a sesizărilor.

Contestațiile au fost depuse de firme cu care Primăria Iași a mai avut relații contractuale: Luxten Lighting Company, Flash Lighting Sevices și Urbioled. În două dintre sesizări se invocă inclusiv anularea procedurii în situația în care nu vor putea fi luate măsuri de remediere – firmele contestă, în principal, unii factori de evaluare și cerințe din documentație pe care le cataloghează drept „restrictive”, „nelegale” sau „neclare”.

Citește și: Maia Sandu: sprijinul Germaniei consolidează securitatea regională

Contractul presupune servicii de întreținere sau menținere a sistemului de iluminat (înlocuirea de diverse componente), montarea și demontarea iluminatului festiv, extinderea sistemului (pe 19 străzi) și asigurarea de asistență la nocturna de la stadionul Emil Alexandrescu. Durata contractului de concesiune se ridică la 5 ani cu o opțiune de prelungire cu încă 2 ani. Costurile estimate pentru efectuarea serviciilor se ridică la 33,9 milioane lei, în timp ce valoarea sistemului de iluminat trece pragul de 148 milioane lei.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a decis suspendarea procedurii înainte de termenul de depunere a ofertelor. În toate cele trei sesizări depuse a fost solicitat acest lucru. În cazul plângerilor depuse de Luxten și Urbioled, firmele solicită, în subsidiar, anularea procedurii dacă CNSC va constata, la judecarea pe fond a contestațiilor, că Primăria Iași nu poate lua măsuri de remediere.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Alegeri SUA. Michelle Obama: Trump se folosește de comentarii misogine și rasiste ca substitut pentru idei și soluții reale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related