Contractele PSD cu România TV, anchetate de către DNA

Data:

spot_img

DNA dezgroapă deja contractele PSD cu presa, arată un document emis în urmă două săptămâni, scriu jurnaliștii de la publicația Captura.

Procurorii anticorupție au cerut PSD, pe 30 august, facturile, chitanțele, contractele și orice alte înscrisuri care dovedesc relația comercială a partidului cu opt firme.

„Faptele cu privire la care se efectuează cercetări vizează și utilizarea subvențiilor acordate de la bugetul de stat în anul 2019 Partidului Social Democrat”, enunță ordonanța DNA, citată de Captura.

Urmărirea penală include și acuzații de spălare a banilor, precum și de folosire a influenței de lider politic în vederea obținerii de foloase necuvenite.

„Dintre cele opt companii luate în vizor se remarcă trei entități controlate de oamenii lui Sebastian Ghiță și conectate la postul România TV. Sunt totodată verificate judiciar contracte cu institutul sociologic al lui Marius Pieleanu, cu o firmă deținută de un important acționar Romprest (Andrei Drăcea) sau cu tipografia pe bani publici a unui liberal (Amma Print).

Tranzacțiile analizate sunt din 2019, anul în care s-a deschis și dosarul la DNA. Două campanii electorale au avut loc atunci: europarlamentarele (mai) și prezidențialele (noiembrie)”, arată Captura.

Citește și: Recorder, Prețul tăcerii: Majoritatea redacțiilor cinstite din România sunt formate din 3 reporteri

Recorder. Prețul tăcerii, o investigație în contabilitatea presei de partid

Partidele politice au inventat un sistem prin care cumpără presa cu bani de la bugetul de stat, trecuți prin conturile unor intermediari și livrați apoi către trusturile media.

Este un pact între jurnaliști și politicieni, în care presa s-a grupat într-o singură tabără și stă cu capul plecat în fața partidelor care s-au grupat și ele într-o singură coaliție. Un monolit de putere pe care nu mai are cine să-l conteste și despre derapajele căruia află tot mai puțină lume, pentru că informația este atent controlată.

Prețul plătit de partide pentru ca presă să tacă și să se uite în altă parte se ridică la zeci de milioane de euro, iar contractele pe baza cărora se livrează aceste sume sunt ținute la secret și protejate cu clauze de confidențialitate, arată o investigație Recorder.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Doamna der Leyen si SUA au arat foarte clar cum existenta unor bani murdari veniti din Rusia este o realitate ce trebuie combatuta . Toate entitatile ce se dovedesc a fi cuplate la alte entitati din Rusia si China vor fi scoase la lumina sl eliminate din viata uniunii .O curatare masiva este pe cale de a deveni realitate . Romania nu poate rata asta .Vom fi martorii unui nou 1989 .Federatia va fi impartita pe sfere de influenta . Marii cistigatori vor fi UE , Turcia si China daca cea din urma se invoieste si accepta acest drum .Vom asista la retragerea masiva a trupelor Rusiei pe granitele ei trecute .Tarile riverane foste sovietice se vor desprinde de Rusia si totul este posibil doar multumita lui J.R.Biden si a deciziilor luate cu o larga majoritate in congresul SUA .UE deja si-a stabilizat piata energetica si se vede clar , conform principiului vaselor comunicante , ca nimic nu ramane neocupat dupa plecarea unora .Norvegia si SUA au devenit furnizorii gazului si petrolului inlocuid Rusia . Maduro , venezueleanul , ofera UE gaze si petrol la discretie .In curind linga Rusia nu mai ramane nimeni poate dor nord coreenii .Este un nou inceput .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Numărul creditorilor Nordis Management a ajuns la 1.200. Cine se numără printre păgubiți | G4Media.ro

Numărul creditorilor persoane fizice și juridice înregistrați în procesul...

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...