Contraperformanță greu de egalat. Patru ani și jumătate pentru repararea unui pod

Data:

spot_img

1642 de zile au trecut de când un pod din localitatea Milișăuți din județul Suceava a fost închis parțial pentru a fi reparat. După 4 ani și jumătate de „lucrări”, podul a fost deschis circulației.

„S-a reluat în sfârșit circulația pe podul de la Milișăuți, după 4 ani și 6 luni de la momentul în care a căzut balustrada acelui pod (februarie 2020) și s-au început demersurile pentru realizarea proiectului tehnic, anunță asociația Rădăuțiul Civic. Durata acestor reparații este o rușine pentru CNAIR, pentru Direcția Regională Iași și pentru conducerea județului Suceava, care a avut un președinte de consiliu județean cu funcția de prim-vicepreședinte într-un partid aflat la guvernare. Ne mirăm că politicienii au avut măcar decența să nu apară și să taie panglici la inaugurare”, arată Rădăuțiul Civic.

Nicio sancțiune

Activiștii mai arată că au făcut adrese către CNAIR și au întrebat de cauza blocajelor, iar „responsabilitatea era pasată din stânga în dreapta, un amestec de nepăsare, interese politice de sabotare între partide sau incompetență. 4 ani în care toți cei care circulau între principalele două orașe din județul Suceava au mers prin câmp”.

„Vom scrie corpului de control al Ministerului Transportului să ne comunice și nouă, cetățenilor acestui județ, care este cauza acestor întârzieri și cine este responsabil, cine a fost sancționat, dacă există vreo demisie prin vreo instituție”.

Responsabil de lucrare a fost Direcția de Drumuri și Poduri Iași, instituție condusă de Ovidiu Mugurel Laicu.

Presa ieșeană a relatat că în jumătate de an, Ovidiu Laicu, șeful Regionalei de Drumuri Naționale și-a aprobat singur plata a 1.216 de ore de mobilizare, deși în același timp figura cu ore suplimentare lucrate în weekend, în timpul săptămânii sau chiar în concediu de odihnă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Procesul soților Nicolae și Elena Ceaușescu, trimis la CAB

Curtea Militară de Apel București a declinat dosarul 1/753/1989...