Controversata Ordonanță 84. Șoferii nevinovați pot rămâne ușor fără permis | Monitorul de Cluj

Data:

Controversata Ordonanță 84. Șoferii nevinovați pot rămâne ușor fără permis. Noile reglementări prevăd că șoferilor li se poate reține permisul, dacă refuză testarea cu aparatul DrugTest.

Conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, Guvernul României a adoptat vineri, 28 iunie 2024, Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul creșterii siguranței rutiere.

Această ordonață de urgență, OUG 84/2024 care modifică OUG 194/2002, a intrat în vigoare la data de 29 iunie 2024 și aduce modificări semnificative legislației rutiere.

Citește și: Poluarea la bani mărunți. Cât preț pun primarii din Bihor pe protecția mediului înconjurător

Refuzul testării atrage reținerea permisului

Conform noilor reglementări din OUG, șoferii care refuză testarea privind consumul de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat vor rămâne fără permisul de conducere până la aflarea rezultatelor analizelor efectuate asupra probelor biologice.

„3) Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii unui permis de conducere și refuză sau nu poate să se supună testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, la solicitarea polițistului rutier, ori este testată de polițistul rutier cu un mijloc tehnic și depistată ca având o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau care indică prezența în organism a unor substanțe psihoactive este obligată să se supună recoltării mostrelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei ori a consumului de substanțe psihoactive, după caz.

Citește și: Ce ascunde Planul Simion cu locuințe de 35.000 de euro

(5) În situația prevăzută la alin. (3), când persoana refuză sau nu poate să se supună testării în vederea stabilirii consumului de substanțe psihoactive ori a concentrației de alcool în aerul expirat, polițistul rutier dispune retragerea permisului de conducere până la data primirii rezultatului analizei mostrelor biologice, eliberând o dovadă înlocuitoare a acestuia fără drept de circulație”, se arată în OUG 84/2024.

Continuarea în Monitorul de Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: I.P.J. Bistrița-Năsăud / bn.politiaromana.ro )

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dosarul DNA privind șeful Finanțelor Giurgiu. Mecanismul mitei | Aktual24

Dosarul DNA privind șeful Finanțelor Giurgiu. Referatul prin care...

Un tânăr de 20 de ani a murit înecat la Costineşti

Un tânăr de 20 de ani, din Buzău, a...

Tenorul ŞTEFAN VON KORCH, baritonul FANG SHUANG şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ în premieră împreună la Sala Dalles, pe 17 Iulie în concertul extraordinar “Of...

Tenorul ŞTEFAN VON KORCH, baritonul FANG SHUANG şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ în premieră împreună la Sala Dalles, pe 17 Iulie în concertul extraordinar “Of Inimioră”