Controverse în Cazul Alexandra Ivanov: Medicii legiști din Botoșani, acuzați de mușamalizare după publicarea raportului IML | ReporterIS

Data:


Controverse în Cazul Alexandra Ivanov. Medicii legiști din Botoșani sunt acuzați de mușamalizare și familia tinerei contestă raportul de necropsie.


Raportul de necropsie realizat la Institutul de Medicină Legală Botoșani, în cazul decesului la spital al tinerei Alexandra Ivanov, îi dezvinovățește pe medici, dar va fi contestat de Gianina Poroșnicu, avocatul victimei.


Contestația contrazice principalele concluzii ale raportului, familia Ivanov apelând la un expert cu o reputație incontestabilă în domeniul medical. În esență, specialistul spune că Alexandra putea fi salvată dacă medicii spitalului Botoșani și-ar fi făcut treaba.


Citește și Instanța supremă a atacat la CCR legea care interzice instituțiilor să-și crească salariile și apoi să le declare datorii


Expertiza arată nepăsarea doctorilor față de pacientă și pune degetul pe rană: personalul de pe ambulanța care a adus-o la spital a notat în fișă simptomele – febră, greață, vărsături – care ar fi condus spre concluzia că trebuie realizat urgent un chiuretaj, împreună cu demararea tratamentului cu antibiotice.


Având această anamneză în față, medicii de la spital au ignorat-o și au decis să aștepte. Și au așteptat până când tânăra a murit în chinuri.


Raportul IML Botoșani minimalizează vina medicilor


Institutul de Medicină Legală Botoșani a finalizat în aprilie raportul în cazul decesului tinerei Alexandra Ivanov, dar acum documentul se află în faza clarificărilor.

Tânăra a murit după 8 ore de chinuri groaznice, în august 2023, ignorată de personalul medical într-un salon al Spitalului Botoșani.


Raportul final al IML Botoșani face o echilibristică subtilă din punct de vedere medical, pregătind disculparea în instanță a medicilor în fața acuzației de omor. Expertiza modifică substanțial orientarea dosarului penal, înclinând spre omorul din culpă.


Diferența de abordare este majoră: pentru omor medicul de gardă Mariana Pitrop poate primi 10-15 ani de închisoare, iar pentru omor din culpă poate primi o pedeapsă cu suspendare.


Citește continuarea în ReporterIS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ReporterIS)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vernisajul Expoziției „Alexandru Ioan Cuza 150” | Bihoreanul

Vernisajul Expoziției „Alexandru Ioan Cuza 150” va avea loc vineri,...

Timișoara, un pol de creștere economică | Express de Banat

Timișoara, un pol de creștere economică. Capitala Banatului se...

Fiica lui Emil Boc este șefa de promoție de la UMF Cluj | Monitorul de Cluj

Fiica lui Emil Boc este șefa de promoție de...

Logica alegerilor intercalate. Ziua Națională și mersul la vot | Gazeta de Stâlpeni

Logica alegerilor intercalate. Ziua Națională și mersul la vot....