duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterControversele despre vaccinul împotriva COVID-19, lămurite de dr. Radu Țincu

Controversele despre vaccinul împotriva COVID-19, lămurite de dr. Radu Țincu

Primul vaccin împotriva Sars-Cov-2 a ajuns în România și prima persoană a fost vaccinată, iar o dată cu acest moment istoric ne îndreptăm cu toții atenția spre șfârșitul acestei pandemii.

O pandemie care în mai puțin de un an ne-a modificat viață în mod radical, a schimbat comportamente și ne-a îndepărtat de traiul fericit pe care cu greu l-am obținut după cel de-al doilea război mondial. 

Chiar și în cel mai superficial mod de analiză, putem observa cu ușurință faptul că pandemia ne-a afectat viața pe multiple paliere. Am fost afectați social, economic, psiho-emoțional, familial, iar cele mai frumoase activității bazate pe relațiile interumane au fost suspendate pentru o perioadă de timp.

Din momentul în care am înțeles că acest virus reprezintă o amenințare globală la adresa siguranței oamenilor, întreaga lume științifică a depus eforturi fără precedent pentru obținerea unui remediu.

Când discutăm de o pandemie care are la bază un agent infecțios cu mare contagiozitate, singura soluție pentru a putea stopa transmiterea acestuia este reprezentată de obținerea imunizării colective.

Imunizarea colectivă determinată de trecerea prin boală nu reprezenta o soluție, având în vedere impactul asupra sistemul sanitar, dar mai ales prin pierderile de vieții omenești.

În plus, imunitatea obținută după boală nu este de lungă durată, motiv pentru care riscul de reîmbolnavire ar fi posibil.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE