Controversele ordonanței antidrog: Cine profită de înființarea laboratoarelor de testare ale Poliției Române? | The Epoch Times

Data:

spot_img

Controversele ordonanței privind testarea antidrog. Liderul sindicatului poliţiştilor Europol, Cosmin Andreica, crede că ordonanța nu serveşte interesului public.

Adevărata miză din spatele controversatei ordonanţe ce îi poate lăsa fără permis pe şoferii care refuză testarea cu drugtest şi cer testare la Institutul de Medicină Legală a fost înfiinţarea unor laboratoare de testare ale Poliţiei, a declarat pentru Epoch Times liderul sindicatului poliţiştilor Europol, Cosmin Andreica.
Controversele OUG-ului privind testarea antidrog

Controversele ordonanței antidrog


„De fapt, ce ascunde această ordonanţă? Crearea unor laboratoare proprii ale Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) în aşa fel încât poliţistul, dacă primeşte telefon, să nu mai ducă probele la serviciul de medicină legală din judeţul respectiv, ci să le ducă la laboratorul propriu. Şi atunci tu centrai, tu dădeai cu capul şi tu fluierai şi golul, ca arbitru în acest proces judiciar”, a explicat Andreica pentru Epoch Times.


Citește și Fost viceprimar, chiriaș la primărie | Ziarul de Iași


Concret, controversata OUG privind testarea antidrog prevede că la articolul 88, după alineatul (2), se introduce un nou alineat, alin. (21), cu următorul cuprins:

„Stabilirea prezenţei în organism de substanţe psihoactive se face în instituţiile medico-legale prevăzute la alin. (2), în laboratoarele de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române acreditate în acest sens sau în unităţile sanitare publice acreditate pentru astfel de determinări şi autorizate în conformitate cu normele metodologice elaborate de Ministerul Sănătăţii.”

Revenind la declaraţiile lui Andreica, acesta a subliniat faptul că ordonanţa elaborată pe fundalul emoţiei create de accidentul de la 2 Mai nu serveşte interesului public, dimpotrivă, îi este nefavorabilă.


Urgența nu se justifică


Mai mult, poliţistul a reamintit că între punerea OUG-ului în consultare publică şi adoptarea lui au trecut 8 luni, deci practic urgenţa nu se mai justifică.


În cele 8 luni se putea face liniştit o lege care să treacă prin circuitul parlamentar, cu toate dezbaterile necesare şi cu transparenţă, a punctat sindicalistul.


Citește și udecătorul Gheorghe Stan și-a cumpărat un apartament într-o stațiune faimoasă de pe Costa del Sol | ReporterIS


Nu în ultimul rând, liderul sindical a mai opinat că MAI a minţit societatea civilă „din lexic” şi la fel şi INML-ul, care nu a transmis limpede societăţii care este procentul de teste antidrog fals-pozitive.


De asemenea, poliţistul a arătat că în lege se mai ascunde o „şopârlă” care a scăpat nesesizată până acum.


Citește continuarea în The Epoch Times


(Sursa foto: The Epoch Times)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Numărul creditorilor Nordis Management a ajuns la 1.200. Cine se numără printre păgubiți | G4Media.ro

Numărul creditorilor persoane fizice și juridice înregistrați în procesul...

Primăria Timişoara începe să cumpere clădiri strategice, prin exercitarea dreptului de preempţiune

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, miercuri, că municipalitatea...