Un mare doctor din Iași, prestații false la spitalul de stat, în timp ce era în vacanță în Antalia

Data:

ReporterIS l-a monitorizat două luni pe prof. dr. Adrian Covic de la Spitalul Clinic „I.C. Parhon”. Joia și vinerea, medicul participă 45 de minute la raportul de gardă, după care pleacă la consultații în clinici private, timp de 3-4 ore.

Între 17-24 iunie a fost plecat în vacanță la turci, prin Christian Tour, dar parafa sa apare înregistrată în sistemul electronic ca și cum ar fi fost la spital. În 2020, doctorul câștiga 24.000 de euro/lună de la Spitalul Parhon, din activitatea didactică și de la privat.

La consultațiile din clinicile private, efectuate dimineața, își ia frecvent rezidenții după el, fapt interzis în sistemul medical de stat. Dr. Adrian Covic stă o oră pe zi la spital și este plătit ca și cum ar fi prezent toată ziua.

Citește și: Radiografia unui scandal care se repetă. Angela Gheorghiu vs Angela Gheorghiu

Pe 9 și 16 iunie, 15, 21 și 28 iulie, REPORTER DE IAȘI l-a filmat pe prof. dr. Adrian Covic în timp ce intra, de dimineață, în unitățile sanitare private Almedra și Elytis când ar fi trebuit să se afle la locul său de muncă de la stat, Spitalul „C.I. Parhon”. Dr. Covic este coordonator al Compartimentului de Transplant Renal de la „Parhon”, dar și prorector al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Iași.

Informație fără echivoc: la orele la care ar fi trebuit să aibă grijă de pacienții de la „Parhon”, dr. Covic oferea consultații medicale private la Almedra și Elytis. Confruntat pe 21 iulie de REPORTER DE IAȘI în parcarea de la Almedra, dr. Covic a chemat poliția, fără să răspundă la nicio întrebare.

Continuarea, în ReporterIS!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare