duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCoordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID: Trebuie să vaccinăm 11 milioane de...

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID: Trebuie să vaccinăm 11 milioane de români

Doctorul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a anunţat că ar trebui vaccinaţi în jur de 11 milioane de români pentru a se opri epidemia de coronavirus.

„În momentul în care vom asigura vaccinarea a 60-70% din populaţia adultă, ceea ce înseamnă aproape 11 milioane de persoane, epidemia va fi pusă sub control”, a declarat dr. Gheorghiţă, care a explicat că, atunci când se va atinge acest prag, nivelul de infectare va scădea foarte mult şi se vor mai înregistra cel mult cazuri sporadice, lucru care va ridica presiunea de pe sistemul medical.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, pentru a ajunge la acest nivel de vaccinare este nevoie de circa şase luni de la prima doză de vaccin administrată. Însă asta doar în cazul în care „oamenii se prezintă la centrele de vaccinare”.

În acest sens, va fi demarată şi o campanie naţională de informare, prin care populaţia să primească toate informaţiile necesare.

„Vom comunica transparent, onest”, a transmis dr. Gheorghiţă, precizând că informaţii sunt deja disponibile pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE