Aproape 20 de milioane de copii din Europa trăiesc în sărăcie, iar cei mai mulți dintre ei sunt în România, conform unei statistici difuzate de asociația umanitară Save the Children.
Un copil din patru este expus, în Europa, riscului de sărăcie, indică un raport al organizației umanitare Salvați Copiii. Este o creștere cu 200.000 înregistrată în 2021 față de anul precedent, ceea ce ridică statistica la 19,6 milioane de copii afectați. Cauzele principale care au dus la înrăutățirea situației copiilor din cele 14 state și teritorii analizate sunt creșterea costului vieții și pandemia de COVID-19.
Indicatorul AROPE, utilizat de Eurostat pentru a măsura riscul de sărăcie și excluziune socială în Europa, arată că cel mai dezastruos scor se înregistrează în România: 41,5% dintre copiii – adică 1,5 milioane – se confruntă cu nutriție deficitară, acces limitat la educație și servicii sociale.
Urmează Spania, cu 33%. Cel mai scăzut risc este în Finlanda (13,2%) și Danemarca (14%).
Germania se situează ușor sub media europeană, cu 23,5%. Cifrele sunt „devastatoare”, consideră Eric Grosshaus, manager de programe în filiala germană a organizației Salvați Copiii. În Germania, peste 2 milioane de copii trăiau în sărăcie în 2021. „Cu unul din cinci copii în sărăcie la nivel național, Guvernul federal nu mai are nici o scuză dacă nu își respectă promisiunile de a combate sărăcia copiilor”, a spus Grosshaus.
Continuarea, în Deutsche Welle!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursă foto: Facebook Salvati Copiii Romania)