sâmbătă, 25 septembrie 2021
AcasăNewsletterCopiii rămași singuri acasă, în pandemie. Peste 79.500 de copii au unul...

Copiii rămași singuri acasă, în pandemie. Peste 79.500 de copii au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate

Consecințele fenomenului copiilor rămași singuri acasă în urma migrației economice a părinților sunt agravate pe fondul crizei sanitare și sociale pe care o traversăm atât din punct de vedere al bunăstării emoționale, cât și al integrării lor sociale și educaționale. În total, 79.500 de copii au rămas în grija rudelor sau a unui părinte, în țară, arată statisticile oficiale, care includ doar copiii aflaţi în evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială. Peste 7.100 dintre aceștia provin din Regiunea de dezvoltare Centru.

În acest context, azi a avut loc dezbaterea regională “Protecția copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate – aspecte legale și bune practici de intervenție”, eveniment organizat de Organizația Salvați Copiii în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu.

La eveniment au luat parte alături de Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu și Raluca Turcan, vicepremierul României, Sandra Pralong, Consilier de Stat Administrația Prezidențială, Maria Mădălina Turza, Președinte Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, Alexandru Petru Dumbravă, Inspector General Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, precum și alți invitați cu atribuții relevante în domeniu.

Mesagerul de Sibiuhttps://www.mesageruldesibiu.ro
Mesagerul de Sibiu este un saptamanal generalist, cu orientare spre subiectele cu caracter comunitar. Lansat in 2011, ziarul apare in fiecare vineri, in format standard 12 pagini (din care 4 color), intr-un tiraj de 5.000 exemplare, distribuite in municipiul Sibiu, orasele si comunele importante din judet, la vanzarea prin chioscuri si prin abonamente. O parte importanta a tirajului o constituie abonamentele contractate cu societati comerciale, institutii si persoane fizice. Editia online, accesibila pe www.mesageruldesibiu.ro, este actualizata de mai multe ori pe zi cu stiri de ultima ora si pune accent pe continutul multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE