Copil accidentat într-un parc cu lucrări de mântuială | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Copil accidentat într-un parc, inaugurat cu mai puțin de un an în urmă de Primăria comunei Stâlpeni.

Pe 17 august 2023, Primăria anunța că „s-a amenajat un parc în Valea Bratului, cu accesorii recuperate, cu salariații din primărie!”.

În imagini apare și primarul Gabi Șerbănoiu, cel care a condus lucrările pentru „amenajarea” de slabă calitate a acelui parc, reluată după ce colegul nostru de la Gazeta de Stâlpeni, Daniel Dobrișan, a prezentat într-un articol cum „s-a amenajat” de mântuială acel loc.

Din acea postare a primăriei Stâlpeni reținem trei aspecte esențiale. Prima, că mobilierul este „recuperat”, ceea ce înseamnă că a fost aruncat de alții, cel mai probabil de Primăria Mioveni și a fost preluat de către primarul Șerbănoiu.

Precum fierul vechi, activitate cu care edilul comunei este obișnuit, după cum se știe, fier care se „recuperează” prin preluare gratuită și se „valorifică” pe bani sau electoral, în acest caz.

Al doilea aspect, că montarea „accesoriilor” s-a făcut cu salariații din primărie. Asta deși legea care reglementează regimul juridic aplicabil locurilor de joacă spune că asamblarea echipamentelor trebuie făcută de către o firmă autorizată de către ISCIR.

Citește și: 10.000 de lei amendă pentru RTV, după o reclamație a Freedom House România. Realitatea Plus, somație publică

Copil accidentat într-un parc

Neîndeplinirea acestei cerințe poate atrage evident sancțiuni contravenționale și penale. Ori „salariații primăriei” nu înseamnă firmă autorizată ISCIR!, scrie Gazeta de Stâlpeni.

Iar al treilea aspect îl reprezintă faptul că această amenajare a parcului de joacă din Valea Bratului este asumată de primarul Gabi Șerbănoiu, prin comunicarea făcută pe facebook, ca fiind atât una dintre „multele realizări” invocate de edil, dar și o responsabilitate proprie.

Conform unei surse din zonă, leagănul din parcul de copii din Valea Bratului s-a rupt în data de 28 aprilie, în jurul orei 19.20 și a lovit mâna unei fetițe de 11 ani, care se sprijinea de unul din stâlpii de susținere.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Protest la Cotroceni, după ce Iohannis a dat liber la furat 1 milion de euro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Candidatura lui Ilie Bolojan la Parlament. Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează | Bihoreanul

Candidatura lui Ilie Bolojan la Parlament. Susținătorii sunt dezamăgiți,...

O nouă etapă Iohannis | Puterea a Cincea

O nouă etapă Iohannis. Liberalii anunţă că vor să...

O grupare de infractori exploatează slăbiciunile vârstnicilor. Cum acționează aceștia  | De Brăila

O grupare de infractori exploatează slăbiciunile vârstnicilor. DEBRAILA.ro a...