Copil de 12 ani, cu tumoră cerebrală, supus unei operații în semiîntuneric| Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Copil de 12 ani, diagnosticat cu tumoră cerebrală, a fost supus unei operații în semiîntuneric, a doua de acest gen realizată la Iași.


Medicii Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași au realizat cu succes a doua operație revoluționară în semiîntuneric. Aceștia au oferit o nouă șansă la viață unui băiat de 12 ani, diagnosticat cu o tumoră cerebrală de 7 cm.

Citește și Doi turiști străini au fost salvați din ghearele ursului. Ce greșeală au făcut | VIDEO | Argeșul Online

Un copil de doar 12 ani a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală de 7 cm, iar viața lui era în pericol. După un transfer de urgență de la Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, Anton a primit o șansa la o viață nouă.

Operație în semiîntuneric cu o substanță inovatoare

„La Suceava ne-au spus că are o tumoră la cap și ne-au trimis la Iași. Aici i-au făcut ecografie, analize, iar marți a intrat la operație. Acum suntem bine, dar a fost foarte greu când am primit diagnosticul, nu-mi venea să cred. Nu doresc la nimeni să treacă prin ce-am trecut noi”, a declarat Nicoleta Țucă, mama pacientului.


Citește și Autoritățile din Bistrița-Năsăud sunt permisive cu transportatorii de lemn ilegal. De ce nu se confiscă camioanele | Săptămâna Online

Echipa medicală, condusă de Conf. Univ. Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, a realizat cu succes a doua operație revoluționară în semiîntuneric, folosind substanța inovatoare – acidul 5-aminolevulinic (5-ALA).

Citește și Elevi din Iași, pe primul loc la Competiția de Robotică Maryland Tech Invitational | Ziarul de Iași

Citește continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


(Sursa foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related