Copil electrocutat, în stare gravă la spital, după ce s-a urcat pe un vagon de tren

Un copil în vârstă de 12 ani se află internat în stare gravă la spital, cu arsuri pe aproape jumătate din corp, după ce în cursul zilei de joi s-a urcat pe un tren și s-a electrocutat la liniile de înaltă tensiune. Incidentul a avut loc în zona Poitiers din municipiul Iași, copilul fiind găsit căzut de pe un vagon al trenului de un angajat al CFR.

Membrii echipajului care au intervenit la fața locului au observat pe lângă arsurile suferite copilul prezenta și un politraumatism prin cădere de la înălțime, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii „Sf. Maria”.

Sursa foto: Ziarul de Iași

Medicii pediatri au explicat că a fost necesară o intervenție chirurgicală de aproximativ opt ore, iar în cursul dimineții de astăzi a fost detubat, urmând să vadă care va fi evoluția în următoarele ore. Specialiștii spun că deși este în stare gravă, copilul este stabil.

„În cursul gărzii de ieri s-a prezentat cu un echipaj SMURD un copil de 12 ani cu politraumatism prin electrocuție, cădere de la înălțime și arsură 40% prin flacără electrică. A fost admis în Terapie Intensivă, s-a intervenit chirurgical în urgență, s-a practicat excizia zonelor arse pe toată grosimea și grefarea zonelor. Ca bilanț lezional, arsura e pe 45-50% din suprafața corporală, de gradul II și III. S-a recurs la pansament cu presiune negativă”, a precizat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al unității medicale.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au precizat că a existat o sesizare prin apel la 112 și că în acest moment se fac cercetări pentru a stabili exact circumstanțele în care care produs incidentul. „În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luarea măsurilor care se impun”, a declarat Anca Vîjîiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

partajează acest articol:
Madalina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Bode: ”Nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă. Vor fi controale”

Sâmbătă este prima zi în care se aplică măsurile de relaxare luate de Guvern după scăderea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 în ţară. Astfel, masca de protecţie nu mai e obligatorie în spaţiile publice neaglomerate şi s-au eliminat restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

VIDEO | Premierul clarifică dilema privind relaxarea la joburile cu toți angajații vaccinați: “Deocamdată, cu mască la locul de muncă, la interior”

Premierul a admis că s-a produs o confuzie chiar printr-o prevedere publicată într-un ordin al M. S.

Doi bărbați urmăriți internațional, unul dintre ei, albanez, pentru tentativă de omor, au fost depistați de polițiștii argeșeni și încarcerați

Cel de-al doilea urmărit internațional depistat și încarcerat e un român căutat de cinci ani.
partajează acest articol: