joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterCoronavirusul se modifică. Masca, purtată până se vaccinează 10 milioane de români

Coronavirusul se modifică. Masca, purtată până se vaccinează 10 milioane de români

Masca de protecție împotriva coronavirusului și măsurile de distanțare trebuie folosite și în cursul anului 2021, chiar dacă a început campania de vaccinare. De asemenea, restricțiile trebuie respectate chiar și de către persoanele care s-au vaccinat.

Specialiștii străini și români avertizează că vaccinarea nu înseamnă, în prima fază, renunțarea la masca de protecție sau la măsurile de distanțare socială. Acest lucru va fi posibil abia când minimum 60-70% din populația globului va fi imunizată, prin boală sau prin vaccin, obiectiv care va fi atins cel mai devreme abia la finalul acestui an. 

Vaccinul este, în acest moment, singura soluție eficientă împotriva COVID-19, boala declanșată de coronavirusul pornit din China. Dar până când va fi administrat unui număr suficient de oameni, există riscul ca Sars-Cov 2 să facă mutații care îl pot face și mai periculos. 

„Specialiștii au făcut două recomandări statelor: să realizeze vaccinarea într-un an de zile a minimum 60% din populație și să mențină numărul infecțiilor la un nivel minim, pentru a limita la maximum posibilitățile virusului de a da noi variante. 

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE