România needucată – O dezbatere privind agresiunea elevilor şi părinţilor asupra profesorilor: pe ei cine-i apără?

Data:

„Dacă aş fi fost în România aş fi dat cu profesorul de pământ, dar aici mi-a fost frică” – aceasta este declaraţia unei mame românce din Germania care a suscitat intense dezbateri pe grupurile online ale cadrelor didactice. Părerea unanimă este aceea că profesorii nu sunt deloc apăraţi în cazul în care ei sunt victime ale violenţei verbale sau fizice. Ce spun sindicatele şi ce propuneri au acestea?

„Dacă aş fi fost în România, aş fi dat cu profesorul de pământ, dar aici mi-a fost frică de serviciile sociale”. Aceasta este o parte dintr-o postare pe unul dintre grupurile de discuţie destinate părinţilor, cadrelor didactice şi elevilor. Persoana care a postat afirmaţia este o româncă stabilită în Germania, şi care a povestit că de trei ori a fost chemată la şcoală de cadrele didactice pentru a-şi lua copilul care fie a fost lovit de colegi, fie s-a împiedicat şi s-a lovit. Părintele se arăta indignat de faptul că nu poate face nimic pentru a „pedepsi” cadrele didactice care nu au grijă de copilul ei. Postarea a creat însă o serie de reacţii din partea cadrelor didactice din România, dar şi din partea unor părinţi, care arată că în România cadrele didactice nu sunt protejate, iar astfel de părinţi îşi permit „să dea de pământ” oricând cu profesorii de la noi din ţară. Laviniu Lăcustă, preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, afirmă, de asemenea, că în România cadrele didactice nu sunt suficient de protejate, şi practic oricine le poate înjosi fără prea multe consecinţe.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Românca plecată la facultate în SUA în timpul pandemiei, care a ajuns să fie dorită de Microsoft

Românca plecată la facultate în SUA în timpul pandemiei:...

Custodia Copilului pentru Părinții Necăsătoriți: Drepturi și Obligații

Custodia Copilului pentru Părinții Necăsătoriți: Drepturi și Obligații

Raport al serviciilor secrete americane: care sunt provocările de securitate pentru SUA și Europa

Raport al serviciilor secrete americane despre principalele provocări de...