Nababul care face control la firma clanului Arsene e partener de afaceri cu acesta

Data:

Șeful suspendat al SDN Galați, inginerul Petru Tudorache, a fost adus de la sute de kilometri distanță pentru a superviza, din partea DRDP Iași, drumul care s-a surpat recent între Târgu Frumos și Botoșani. El l-a înlocuit acolo pe inginerul Cătălin Iordachi, un alt diriginte de șantier al DRDP care criticase în rapoartele sale felul în care lucrează executantul – Aqua Parc SRL (actuala Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL) a lui Gheorghe „Ginel” Vlasie. Acesta este finul baronuluilui Ionel Arsene de la Neamț.

În același timp, un raport al CNAIR îl indică pe Tudorache drept proprietar real al firmei Drum Construct SRL, o firmă care este acum asociată cu Ginel Vlasie la refacerea podului de la Girov, contract derulat de DRDP Iași. Practic, Tudorache îl supervizează pe Vlasie pe DN 28 B, dar în același timp lucrează împreună cu el la o altă investitție pe drumurile naționale.

Citește și: Eșecul Schengen. Când norocul românesc nu mai ține loc de competență

Cum a fost schimbat supervizorul de pe DN 28B

Drumul dintre Târgu Frumos și Botoșani a fost licitat în 2020, la CNAIR, iar câștigătorul procedurii de 267 de milioane de lei pentru 71,5 km de drum a fost asocierea Aqua Parc SRL (lider – devenită în 2021 Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi) cu Mavgo Holding SRL, Vahostav SK și Trameco SA.

Luna trecută, cu un strat de asfalt proaspăt turnat, drumul dintre Târgu Frumos și Botoșani a intrat în reparații, pe câțiva kilometri, în zona localității Copălău din Botoșani. Specialiștii au constatat mai multe fisuri și prăbușiri ale acostamentului, iar dezvăluirea a fost că supervizorul din partea DRDP Iași a realizat rapoarte care indicau faptul că executantul nu construiește ca la carte. Șeful echipei de supervizare de la DRDP a fost inițial inginerul Cătălin Iordache.

El a fost înlocuit apoi cu Petru Tudorache, la momentul schimbării șef al Secției de Drumuri Naționale Galați.

A fost adus un supervizor de la sute de kilemtri distanță, în condițiile în care datoria sa este să fie zi de zi pe șantier. 

Continuarea în Reporter de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...