Corupție în China. Generalii au băgat apă în rachete, în loc de combustibil (Aktual24)

Data:

spot_img

Corupție în China afectează și performanțele armatei chinezești. A avut în dotare rachete umplute cu apa în loc de combustibil, iar numeroase silozuri de depozitare a rachetelor au capace necorespunzătoare, titrează Aktual24.

Acestea sunt exemple de corupție în cadrul forțelor militare care au dus la o epurare dura a unor înalți oficiali, a relatat Bloomberg, citând serviciile de informații americane, relatează Business Insider.

Bloomberg a relatat că serviciile de informații americane indica faptul că recenta destituire de către liderul chinez Xi Jinping a peste o duzina de comandanți de rang înalt din Armata Populara de Eliberare a pornit de la probleme grave de corupție.

Epurarea a mers atât de departe încât l-a eliminat chiar și pe ministrul chinez al apărării, Li Shangfu, care a dispărut timp de doua luni înainte de a fi înlocuit în octombrie.

Citește și Niciun investitor pentru Hidrocentrala Tarnița – Lăpuștești, mega proiectul cu care ministrul Energiei se lăuda că va aduce stabilitate energetică în regiune

Corupție în China

Corupția a fost atât de mare în cadrul Forței Rachetelor din China și în cadrul mai larg al Armatei Populare, încât probabil îl vă forță pe Xi să se gândească de două ori Beijingul poate întreprinde în curând vreo acțiune militara majora, a relatat Bloomberg, citând surse din serviciile de informații americane.

Forța Rachetelor este principala ramură militară a Chinei care supraveghează armele sale nucleare și a fost un punct central al eforturilor recente ale lui Xi de a moderniza rapid forțele Beijingului.

A fost în mod special esențială pentru poziția Chinei față de Taiwan, Beijingul lansând rachete cu rază lungă de acțiune pe coasta sa, pentru a amenința insula autoguvernată.

În 2021, analiștii au anunțat că imaginile din satelit au arătat că China construiește sute de silozuri de rachete cu capacitate nucleara în desertul Xinjiang, permițând arsenalului sau să rivalizeze cu cele ale Rusiei sau ale SUA.

Mai multe aflați din publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Țările europene înlocuiesc gazul rusesc cu importuri din Norvegia și SUA | Aktual24

Țările europene înlocuiesc gazul rusesc cu importuri din Norvegia...

Inginerii de la NASA pornesc propulsoare nefolosite de zeci de ani pe Voyager 1 | Aktual24

Inginerii de la NASA pornesc cu succes propulsoare nefolosite...