sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletterCostel Alexe este de negăsit

Costel Alexe este de negăsit

 „Dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, atunci eu m-aş aştepta cel puţin să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine până când se clarifică această situaţie”, a spus şeful statului pe fondul lipsei oricărei reacţii a partidului. Șeful organizaţiei ieşene a partidului s-a ferit ieri să-i răspundă preşedintelui.

Preşedintele Klaus Iohannis a tranşat aseară cazul Costel Alexe, aşa cum nimeni din PNL nu a avut curaj să o facă. În câteva cuvinte, şeful statului a spus mai mult decât a făcut-o mesajul de săptămâna trecută al lui Romeo Vatră. Dacă acel mesaj a băgat PNL Iaşi în şedinţă chiar a doua zi, rămâne de văzut ce efect vor avea acum cuvintele lui Iohannis.

„Sincer, eu cred că această discuţie trebuia să aibă loc demult şi să fie mult mai scurtă. Am spus dintotdeauna că persoane urmărite penal – sau cum am spus la vremea respectivă, penali – nu au ce căuta în funcţii publice. Nu ştiu dacă PNL trebuia să discute mai repede sau mai încet despre aceste chestiuni, însă, dacă domnul Alexe va fi cercetat penal, atunci cu siguranţă eu m-aş aştepta cel puţin să se autosuspende din funcţiile pe care le deţine până când se clarifică această situaţie”, a fost răspunsul preşedintelui la prima întrebare care i-a fost adresată în conferinţa de presă.

Cu o seară înainte, pe B1TV, Ludovic Orban, preşedintele PNL, încerca să evite răspunsurile la o întrebare similară, dacă partidul va retrage sprijinul politic liderului organizaţiei de la Iaşi. Deşi, când a fost el însuşi cercetat de DNA, Orban s-a retras din funcţiile deţinute în partid şi în Camera Deputaţilor, precum şi din cursa electorală pentru Primăria Capitalei (2016), în cazul liderului liberal ieşean, el a spus că „aşteptăm să vedem ce calitate are domnul Alexe în acest caz”.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE