Costul atacului din 8 iulie asupra Ucrainei: 250 de milioane de dolari | Aktual24

Data:

spot_img

Costul atacului din 8 iulie asupra Ucrainei se ridică la aproximativ 250 de milioane de dolari. Este vorba de atacul de luni, din jurul orei 10:00, când Rusia a lansat 38 de rachete asupra Ucrainei.

Potrivit revistei Forbes, Rusia a cheltuit între 200 și 250 de milioane de dolari pentru atacul cu rachete asupra Ucrainei din 8 iulie. Costul rachetelor doborâte, având în vedere că distribuția exactă a rachetelor pe tipuri rămâne necunoscută, este între 160 și 200 de milioane de dolari.


La 8 iulie, în jurul orei 10.00, Rusia a lansat 38 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei, a raportat Forțele Aeriene Ucrainene.

Citește continuarea în Aktual24


„Probabilitate ridicată” ca spitalul pentru copii din Kiev să fi fost „lovit direct” de o rachetă rusească


Organizația Națiunilor Unite consideră că există o „probabilitate ridicată” ca spitalul pediatric din Kiev să fi fost lovit de un „tir direct” cu rachetă rusească.

Ipoteza a fost făcută publică marţi, de Danielle Bell, şefa Misiunii ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina. Între timp, Moscova neagă că ar ţinti obiective civile în Ucraina, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.


„Analiza înregistrărilor video şi o evaluare efectuată la locul incidentului indică o probabilitate ridicată ca spitalul de copii să fi suferit o lovitură directă, mai degrabă decât să fi fost avariat de un sistem de armament de interceptare”, a declarat Danielle Bell, într-o conferinţă de presă la Geneva.

Spitalul lovit de o rachetă de croazieră de tip Kh-101


Echipa ei s-a deplasat la Kiev luni, însă nu a putut trage o concluzie definitivă. Bell susţine totuşi că spitalul se pare că a fost lovit de o rachetă de croazieră de tip Kh-101 „lansată de Federaţia Rusă”.


Kh-101 este o rachetă de croazieră aer-sol, lansată dintr-un avion şi armată cu câteva sute de kilograme de explozibili.

Citește și SUA trimit 84 de avioane de luptă de ultimă generație în Japonia pentru a consolida apărarea regională | Aktual24


Lovitura în plină zi a făcut parte dintr-o serie de atacuri care au ucis cel puţin 41 de persoane în Ucraina, inclusiv copii. Kremlinul a declarat că tirul antirachetă ucrainean, nu cel rusesc, a lovit spitalul, scrie Agerpres.

Spitalul tratata copii cu afecțiuni grave


Spitalul lovit de rachetă tratează copii cu afecţiuni grave, precum cancer şi boli renale, şi avea aproximativ 670 de copii pacienţi şi aproximativ 1.000 de angajaţi în momentul atacului, a declarat Bell.

„Personalul a mutat copiii într-un buncăr luni dimineaţă, când sirenele de raid aerian au sunat pentru prima dată, altfel victimele ar fi fost mult mai numeroase”, a adăugat ea.


Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a prezentat marţi noi probe care dovedesc că principalul spital pentru copii din Kiev a fost lovit direct de o rachetă de croazieră rusească Kh-101.

Citește și Rusia și-a pierdut poziția în topul celor mai mari zece economii ale lumii. Italia își consolidează poziția în top | Aktual24


„Concluziile experţilor sunt fără echivoc – a fost o lovitură directă”, a transmis SBU pe Telegram.
Moscova, care a declanşat o campanie informaţională de deturnare a responsabilităţii pentru acest atac ce a fost condamnat de comunitatea internaţională, insistă că nu e de vină.

Rusia neagă


Potrivit Agepres, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat marţi că o rachetă sol-aer NASAMS lansată de Ucraina a fost cea care a lovit luni spitalul de copii din Kiev şi că nu a fost o rachetă rusească.


Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat și el că armata rusă loveşte infrastructura civilă în Ucraina.

Citește și Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a ajuns la Moscova, într-o „misiune de pace”


La Kiev, unde mai multe valuri de bombardamente au lovit, de asemenea, cel puţin o clinică privată şi au distrus parţial blocuri de apartamente în mai multe cartiere, autorităţile militare au raportat 27 de morţi, inclusiv patru copii, şi 117 răniţi.


Doi adulţi, inclusiv o doctoriţă şi un vizitator, au fost ucişi la Ohmatdet, cel mai mare spital pentru copii din ţară şi situat în apropierea centrului oraşului, potrivit administraţiei militare.


Consiliul de Securitate al ONU, convocat într-o reuniune de urgenţă la iniţiativa Franţei şi Ecuadorului, va lua marţi în discuţie atacul rusesc asupra spitalului pediatric din Kiev.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac delirant la adresa europenilor | Aktual24

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac...

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...