joi, 9 decembrie 2021
AcasăNewsletterCOVID-19 e greu de ucis. Va fi nevoie să ne vaccinăm în...

COVID-19 e greu de ucis. Va fi nevoie să ne vaccinăm în fiecare an, ca la gripă

Ministrul responsabil pentru campania de vaccinare anti COVID-19 în Marea Britanie a declarat că este foarte probabil să fie necesare injecții anuale pentru a controla virusul SARS-CoV-2.

Nadhim Zahawi a declarat la BBC că autoritățile britanice mai iau în calcul administrarea unei a treia doze pentru cei deja vaccinați, în toamnă. 

„Cred că foarte probabil să mai fie nevoie de o nouă doză în toamnă și apoi un [vaccin] anual, așa cum procedăm cu vaccinările împotriva gripei, unde te uiți la ce variantă de virus se răspândește în întreaga lume, produci rapid o variantă de vaccin și apoi vaccinezi și protejezi națiunea cu acea injecție”, a declarat Nadhim Zahawi.

Marea Britanie este pe locul doi în lume, după Israel, ca procent din populație vaccinat, cu 12 milioane de persoane protejate prin această metodă de COVID-19, potrivit World Our in Data. Statele Unite se află pe locul trei.

Zahawi a estimat că guvernul Regatului Unit își va îndeplini obiectivul de a ajunge la 15 milioane de persoane vaccinate până la 15 februarie.

Țările care și-au făcut suficiente provizii de vaccin anti-COVID-19 se luptă să-l distribuie cât mai repede, în condițiile în care apar noi variante ale SARS-CoV-2. Printre cele mai îngrijorătoare se numără variantele identificate în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, care par a fi mai transmisibile decât originalul.

Varianta identificată în Regatul Unit – cunoscută sub numele de B.1.1.7. – a fost acum detectată în mai multe națiuni din întreaga lume și se răspândește rapid în Statele Unite, potrivit unui studiu postat duminică de medRxiv.

Autorii studiului, care nu a fost încă evaluat de alți specialiști, au analizat datele din aproximativ 500.000 de probe COVID-19 pozitive și au secvențiat sute de genomi pentru a obține o mai bună înțelegere a modului în care se răspândește varianta în Statele Unite.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE