sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăNewsletterCovid în şcoli: bâlbâieli ale autorităţilor care ţin elevi degeaba acasă

Covid în şcoli: bâlbâieli ale autorităţilor care ţin elevi degeaba acasă

Un astfel de caz de „eroare de comunicare“ a DSP Iaşi s-a întâmplat la Colegiul „Negruzzi“. Care este situaţia infectărilor în şcolile ieşene?

20 de elevi şi 15 cadre didactice şi auxiliare au fost confirmate până în prezent ca fiind bolnavi de Covid-19, majoritatea cazurilor fiind identificate săptămâna aceasta. Mai exact, vineri erau confirmate doar doar trei cazuri de Covid-19 în rândul personalului, şi doar un caz de îmbolnăvire în rândul elevilor. Prin urmare, doar săptămâna aceasta au fost confirmate 19 cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor şi 12 în rândul personalului didactic şi didactic auxiliar. Ieri, Direcţia de Sănătate Publică a raportat două cazuri noi de îmbolnăvire în rândul elevilor, trei în rândul personalului didactic şi două în rândul personalului didactic auxiliar, acestea fiind datele pentru ultimele 24 de ore. În ceea ce priveşte numărul de clase sau grupe de elevi care au trecut la învăţarea online în urma identificării unor cazuri de Covid-19, până în acest moment sunt 11 astfel de cazuri, toate din muncipiul Iaşi.

Un caz de îmbolnăvire în rândul elevilor de la Colegiul „C. Negruzzi“ a dat emoţii părinţilor. Potrivit informaţiilor „Ziarului de Iaşi“, DSP a anunţat iniţial că se vor suspenda cursurile până pe 28 februarie la nivelul acelei clase. Potrivit Ordinului 3235/93/2021, cursurile pentru clasele gimnaziale se suspendă însă automat doar după realizarea unei anchete epidemiologice şi testarea elevilor din clasă sau în cazul confirmării a doi elevi din aceeaşi clasă. Doar în cazul preşcolarilor şi elevilor din clasele primare se suspendă cursurile unei clase la un caz confirmat.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE