COVID, mai mortal de 10 ori în țările cu oameni supraponderali

Majoritatea deceselor înregistrate din cauza COVID-19 la nivel mondial au avut loc în țări în care numeroase persoane sunt obeze, rata deceselor fiind de 10 ori mai mare în statele în care cel puțin 50% din adulți sunt supraponderali, arată un studiu global publicat joi și citat  The Guardian.

Raportul care descrie o corelație „dramatică” între numărul de decese cauzate de COVID-19 și rata obezității a descoperit că 90% sau 2,2 milioane din cele 2,5 milioane de decese înregistrate la nivel mondial din cauza pandemiei până acum au fost în țări cu niveluri ridicate ale obezității.

Studiul a analizat datele privind mortalitatea cauzată de COVID-19 furnizate de Universitatea John Hopkins din Statele Unite și Observatorul Global privind Sănătatea al Organizației Mondiale a Sănătății.

Autorii studiului afirmă că nu există niciun exemplu de țară în care populația să nu fie în general obeză care să aibă o rată ridicată a deceselor cauzate de COVID-19.

„Uitați-vă la țări ca Japonia și Coreea de Sud care au niveluri foarte scăzute ale deceselor cauzate de COVID-19 precum și niveluri foarte mici ale obezității în rândul adulților”, a declarat Tim Lobstein, un expert de la Federația Mondială a Obezității și coautor al studiului.

„Ele au prioritizat o serie largă de măsuri legate de sănătatea publică, printre care și combaterea obezității, iar acest lucru a fost răsplătit în timpul pandemiei”, a adăugat acesta.

Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.