miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletterCOVID, mai mortal de 10 ori în țările cu oameni supraponderali

COVID, mai mortal de 10 ori în țările cu oameni supraponderali

Majoritatea deceselor înregistrate din cauza COVID-19 la nivel mondial au avut loc în țări în care numeroase persoane sunt obeze, rata deceselor fiind de 10 ori mai mare în statele în care cel puțin 50% din adulți sunt supraponderali, arată un studiu global publicat joi și citat  The Guardian.

Raportul care descrie o corelație „dramatică” între numărul de decese cauzate de COVID-19 și rata obezității a descoperit că 90% sau 2,2 milioane din cele 2,5 milioane de decese înregistrate la nivel mondial din cauza pandemiei până acum au fost în țări cu niveluri ridicate ale obezității.

Studiul a analizat datele privind mortalitatea cauzată de COVID-19 furnizate de Universitatea John Hopkins din Statele Unite și Observatorul Global privind Sănătatea al Organizației Mondiale a Sănătății.

Autorii studiului afirmă că nu există niciun exemplu de țară în care populația să nu fie în general obeză care să aibă o rată ridicată a deceselor cauzate de COVID-19.

„Uitați-vă la țări ca Japonia și Coreea de Sud care au niveluri foarte scăzute ale deceselor cauzate de COVID-19 precum și niveluri foarte mici ale obezității în rândul adulților”, a declarat Tim Lobstein, un expert de la Federația Mondială a Obezității și coautor al studiului.

„Ele au prioritizat o serie largă de măsuri legate de sănătatea publică, printre care și combaterea obezității, iar acest lucru a fost răsplătit în timpul pandemiei”, a adăugat acesta.

Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE