vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterCOVID: Misterul retestărilor pozitive la Iași. 25% dintre bolnavi se negativează greu

COVID: Misterul retestărilor pozitive la Iași. 25% dintre bolnavi se negativează greu

„În funcţie de experienţa pe care o avem în cadrul spitalului unde am tratat peste 2.000 de bolnavi COVID 19, am constatat că răspunsul pozitiv la testările repetate în timp apare la aproximativ 25% dintre cazuri“, ne-a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase. Nu s-a putut găsi o corelaţie între tratament şi negativare sau o corelaţie între sex ori vârstă şi retestările pozitive. Cert este că mulţi dintre cei spitalizaţi pe o perioadă mai lungă sunt bolnavi de diabet, rinichi sau cancer, adică au sistemul imunitar deprimat.

Iaşul, cu 35 de noi cazuri raportate se situa, ieri, tot în Top 5 pe ţară între judeţe, în contextul în care testările pe ultima zi din weekend sunt puţine. În schimb, au fost declarate doar două cazuri de reconfirmaţi cu COVID 19, după mai multe săptămâni când am condus şi la acest capitol. Medicii infecţionişti au spus că un sfert dintre cazurile internate sunt reconfirmaţi cu boala în urma testărilor.

Cazurile de bolnavi reconfirmaţi cu COVID 19 au venit paralel cu cele nou confirmate. Am avut zile în ultimele săptămâni când numărul pacienţilor reconfirmaţi cu COVID 19 aproape atingea numărul celor nou raportaţi. Până în momentul de faţă, nu există nicio dovadă din punct de vedere clinic sau din punctul de vedere al analizelor de laborator care să ateste faptul că medicii se pot aştepta ca, la un moment dat, un pacient să se poată negativa mai greu, adică să apară mai multe teste pozitive consecutive. Cu toate acestea, cel puţin la nivelul Spitalului de Boli Infecţioase, prima unitate medicală în lupta anti-COVID 19, s-a constatat că un sfert dintre pacienţii infectaţi şi internaţi se negativează greu şi apar pe listele „retestaţilor“ cu rezultate pozitive.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE