COVID19 s-a transformat în infecție nosocomială

Data:

Mai mult de 1.300 de pacienți suferă de infecții nosocomiale în spitalele românești, în ultimele 7 luni. 274 dintre aceștia în spitalele COVID, iar 557 în spitalele suport COVID.

1.356 de pacienți din spitalele românești s-au infectat cu infecții asociate actului medical în ultimele 7 luni, arată o notă a Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate privind infecțiile raportate oficial în spitale.

De asemenea, și SARS-CoV-2 s-a transformat, în unele situații, în infecție nosocomială, luată din spital: 211 cazuri în total, dintre care 110 raportate în spitale non-COVID, 39 în spitale COVID și 62 în spitale de suport COVID – în spitalele COVID și de suport, cel mai probabil, cei infectați fiind cadre medicale.

Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: