Scumpirea energiei electrice, care a atras după sine un val de majorări de preţuri, a afectat şi companiile de telefonie mobilă. Orange a procedat cu discreţie şi a omis să-şi sperie abonaţii, care s-au trezit cu un euro strecurat pe factură. Unii clienţi au primit notificări prin SMS, alţii au descoperit pe factură că sunt liberi să rezilieze contractele înainte de termen. Compania a venit şi cu unele bonusuri, precum o anumită cantitate de trafic de date. Dar, pe de altă parte, ce mai înseamnă 5 lei în ziua de azi? Pe pagina de internet a companiei, abonamentele încep de la 7,5 euro/lună.
Telekom România, la care acţionar majoritar este de mai bine de un an Orange, a mers mai hotărât: 2 euro în plus, cu tot cu TVA, pentru toate serviciile mobile.
Indexare cu rata inflației
Mai mult, clienţii sunt anunţaţi că abonamentul va fi indexat anual cu rata inflaţiei, dar nu mai mult de 5 la sută. Şi această companie îşi eliberează clienţii de obligaţia ducerii până la capăt a contractului de servicii mobile. La Telekom, potrivit ofertelor de pe site, abonamentele încep de la 7 euro.
Citește și: Planul inițial al lui Putin: cucerirea Ucrainei în 10 zile și uciderea lui Zelenski
De la 7 euro încep şi abonamentele de la Vodafone, ofertă pentru portare. Compania pare însă că încă tatonează terenul: unii abonaţi ne-au spus că nu s-a modificat nimic în planul tarifar, alţii, că au obţinut cel puţin amânarea unei majorări a abonamentului.
În fine, Digi, care a reuşit până acum să ţină preţurile jos – chiar dacă la această companie SMS-urile nu sunt gratuite – încă nu a manifestat intenţia să intervină în planurile tarifare. Aici, abonamentele pentru telefonul mobil încep de la 5 euro, ba chiar de mai jos în anumite condiţii.
Continuarea, în Ziarul de Iași!
Urmăriți PressHUB și pe Google News
Foto (descriptiv): Biroul Parlamentului European în România