Cresc chiriile la apartamentele din Iași. Cât vor plăti în plus studenții din această toamnă | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Cresc chiriile la apartamentele din Iași. În prezent, Iașul este pe locul al patrulea în topul orașelor cu cele mai mari chirii, la egalitate cu Timișoara. Prețul mediu al chiriei ar fi aici, potrivit imobiliare.ro, de 400 de euro/lună.

Studenții și persoanele care vin în Iași în această toamnă și sunt în căutarea unei locuințe trebuie să se aștepte la prețuri mai mari în comparație cu perioada precedentă.

Conform specialiștilor Imobiliare.ro, sfârșitul toamnei va veni cu creșteri ale tarifelor pentru închirierea de apartamente, în condițiile în care, în Iași, chiriile au crescut deja cu până la 11% față de anul trecut.

Aceeași sursă mai arată că principalele criterii ale persoanelor aflate în căutarea unei locuințe de închiriat sunt: accesul la mijloacele de transport în comun, apartamente dotate cu centrală termică sau care pun la dispoziția chiriașilor și un loc de parcare.

Citește și: Viitură în judeţul Galaţi. Două persoane au murit

Mai mult, dacă sunteți în căutarea unui apartament și aveți animale de companie, trebuie să vă înarmați cu răbdare: 89% dintre proprietarii de locuințe vă vor refuza.

Imobiliare.ro a desfășurat în luna august două sondaje de opinie: unul în rândul persoanelor care se aflau activ în căutarea unei locuințe de închiriat și un altul în rândul agenților imobiliari. În acest fel, platforma specializată în piața tranzacțiilor imobiliare a reușit să realizeze o frescă a momentului.

Una dintre concluzii a fost că prețul chiriei rămâne principalul diferențiator. Dintre prețul chiriei, localizarea apartamentului și calitatea locuirii, 35% din cele 1609 persoane aflate în căutarea unei locuințe s-ar uita mai întâi la preț. Iar 80% dintre ei spun că nu vor să plătească pentru chirie mai mult de 30% din veniturile lor lunare.

Potrivit Imobiliare.ro, 63% dintre agenții imobiliari cred că prețurile solicitate pe piața închirierilor de locuințe va crește până la sfârșitul toamnei.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Candidații drone sinucigașe

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related