Crește numărul cererilor de înființare a unor partide extremiste, în special cu fondatori ex-AUR: Roexit, LEU, Patrioții Poporului Român, Qanon

Data:

La Tribunalul București au fost depuse în ultimele luni mai multe cereri de înființare a unor partide cu fondatori apropiați de ideologii extremiste și conspiraționiste. În cea mai mare parte, petenții sunt foști membri AUR.

Una dintre aceste solicitări a fost deja admisă, una respinsă în primă instanță, iar, în celelalte două cazuri, spețele urmează a fi analizate de judecători pentru verificarea documentațiilor.

De câțiva ani, procedurile pentru fondarea unei formațiuni politice s-au simplificat semnificativ, fiind suficiente adeziunea a trei membri, dovada unui sediu și întocmirea unor documente standard, gen Statutul partidului.

Partidul Patrioții Poporului Român a fost înființat printr-o decizie din 18 martie a Tribunalului București, fondatori fiind bihorenii Cristian Vasile Lască, Andrei Cristian Boroș și Dănuț Nicolae Pop.

Primul este verișor al deputatului de Bihor Mihai Lască, exclus din AUR anul trecut și condamnat definitiv, în același an, la 2 ani de închisoare, cu suspendare, într-un dosar de lovire.

Boroș, și el fost membru AUR, precum și Pop, sunt consilieri la biroul parlamentarului bihorean. Deputatul Lască, acum independent, este judecat și într-un dosar de crimă organizată, aflat pe rolul instanței de fond.

În timpul pandemiei, frații Lască și Boroș au organizat și participat la mai multe manifestații anti-vaccin din Oradea. Printre declarațiile politice ale lui Lască, din Parlament, se numără cele cu titlurile „UE şi NATO – pietrele de moară la gâtul României!”, „Dictatura medicală este şi va fi cel mai periculos virus al tuturor timpurilor!”, ”Uniunea Europeană este dictatorul Europei şi al României”, „Opriţi şantajul vaccinării românilor cu seruri experimentale!, titrează G4 MEDIA.

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: