Creștere a numărului de cazuri de COVID la copii. Ce recomandă medicii

Data:

„Ziarul de Iaşi” a remarcat, în raportările oficiale, încă de săptămâna trecută, că au fost zile cu peste 100 de cazuri de COVID-19 depistate oficial în buletinul zilnic transmis de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

O creştere semnificativă a cazurilor, conform raportărilor publice, dar şi postărilor în creştere de pe grupurile de socializare din Iaşi, s-a observat în cazul copiilor. Conform DSP Iaşi, zilnic au fost cazuri de internări pe zona roşie de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, iar pe Facebook părinţii cer tratamente pentru copii care au febră mare, test pozitiv, dar se tratează acasă.

Dr. Tamara Roşu, purtător de cuvânt şi medic-şef al Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii, a explicat pentru „Ziarul de Iaşi” că se remarcă o anumită creştere a cazurilor, dar că nu este de speriat.

Aceasta a spus că oamenii trebuie să se obişnuiască de acum încolo că va trebui să trăim şi cu COVID-19: important este să luăm măsurile necesare pentru a ne proteja. Aceleaşi măsuri care au fost necesare dintotdeauna în timpul sezonului virozelor: purtarea măştii, spălarea pe mâini pentru 20 de secunde cât mai des, evitarea zonelor aglomerate etc.; măsuri pe care am început să le auzim transmise pe scară largă, însă, doar în timpul pandemiei.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Subiectele de la simularea la Evaluarea Națională 2023

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...