Creșterea economică a României, sub așteptări. Analiștii UBB revizuiesc în scădere prognoza, pe fondul consumului ridicat | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Creșterea economică a României este sub așteptări. Analiștii UBB revizuiesc în scădere prognoza, pe fondul consumului ridicat, de la 3% la 1,8% din PIB.

Potrivit datelor oficiale, în prima jumătate a anului Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat un avans de doar 1,5%, datorat în bună parte cheltuielilor pentru consum.

În aceste condiții, analiștii UBB au redus prognoza de creștere economică până la finalul anului de la 3% la 1,8% din PIB.

„Revizuim prognoza noastră privind creșterea economică a României în 2024, în scădere de la prognoza inițială de 3,0% la 1,8%”, potrivit analizei UBB realizate în cadrul proiectului de cercetare Romanian Economic Monitor.

„Datele trimestriale PIB arată că pe fondul creșterii reale a veniturilor populației și al reducerii treptate a inflației, consumul intern a crescut în prima jumătate a anului curent.

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: Odeon – „Lexiconul amar” de Sebastian-Vlad Popa și Laur Cavachi, regia Silviu Purcărete

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related