CRF anunță că trenurile vor circula cu viteză redusă

Data:

spot_img

CFR anunță că traficul feroviar se va desfășura în condiții speciale în toată țara din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

În acest final de săptămână s-au anunțat temperaturi chiar și de peste 40 de grade. Astfel, CFR spune că pentru siguranța călătorilor, va reduce viteza feroviară în următoarele 3 zile.

Citește și: Familia Vicol – Ciorbă a vândut un ceas cu aproape 1 milion de lei

Viteză redusă cu 30 km/h

„Precizăm faptul că, reducerea vitezei de circulație a trenurilor, în medie CU 20-30 km/h FAȚĂ DE VITEZA NORMALĂ, pe întreaga rețea feroviară aflată sub incidența noilor avertizărilor meteo de TEMPERATURI EXTREME de 40 – 42 de grade Celsius la umbră, este principala MĂSURĂ DE SIGURANȚĂ aplicată toate administrațiile feroviare pe rețelele de căi ferate, în astfel de situații extreme”, a scris CFR pe pagina de Facebook.

Compania a transmis că această măsură va fi aplicată zilnic în acest final de săptămână, în intervalele orare în care temperaturile de la nivelul șinei ating pragul de 50 grade Celsius. Evoluția gradului de încălzire de la nivelul solului urmează să fie verificată permanent de către personalul feroviar din 8 sucursale regionale.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu anunță modificarea OUG 84 privind suspendarea permisului

CFR SA asigură călătorii că se vor efectua revizii suplimentare pentru verificarea tehnică a liniilor de cale ferată, dar și că dispeceratele vor menține legătura în permanență cu toți operatorii de transport feroviar. Astfel, aceștia vor putea fi informați în timp real în momentul în care se impune reducerea vitezei de circulație.

Aceștia au recomandat călătorilor ca în această perioadă să solicite informații despre orele de sosire și de plecare ale trenurilor de la casele de bilete ale operatorului de transport de la care are biletul. De asemenea, informații actualizate despre condițiile și măsurile impuse de graficul trenurilor se pot consult pe site-urile operatorilor de transport.

CRF și-a cerut scuze pentru întârzierile inevitabile care vor apărea în circulația trenurilor în acest final de weekend.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Incendiu de vegetație scăpat de sub control în Maramureș. Mai multe case și un rezervor de motorină au fost afectate

Un incendiu de vegetație a afectat localităţile Lăpuşel, Coltău...

Marcel Ciolacu susține că o candidatură a lui Piedone pe listele PSD pentru alegerile parlamentare se discută în partid

Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă...

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de la Paris

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de...

Un milion de euro din bani publici pentru o statuie a lui Mihai Viteazul, la Zalău

Un milion de euro din bani publici pentru o...