Statul și industria nu monitorizează eficient doctoriile cu care ne tratăm. Au pus la punct una dintre cele mai mari baze de date comune europene ca să blocheze traficul de medicamente, dar afacerile traficanților merg în continuare. În cutiile venite din piața neagră, în loc de tratamentul pentru cancer, bolnavii pot găsi bucăți de cretă sau ibuprofen.
10 februarie 2018. Într-un vestiar de la o sală de forță din București sună un telefon. Prefixul e +39, adică apelul vine de la un număr de Italia. Proprietarul telefonului, Cristi, un traficant de medicamente născut și crescut în București, nu poate răspunde pentru că are mănuși de box. Se antrenează cu agenți de securitate de la firme private. L-ați cunoscut pe plaja din Eforie Nord, în primul episod al acestei serii despre siguranța medicamentelor noastre.
În acest episod, Cristi ne bagă și mai adânc în piața subterană și ne arată cum se ferește de autorități. Citește despre crima organizată în industria farmaceutică în al doilea episod al seriei, pe Inclusiv.
Articol realizat în cadrul proiectului „Jurnaliști împotriva Crimei Organizate”, derulat de Fundația Freedom House România și finanțat de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România.