CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului

Data:

spot_img

CRINK sau noua „axă totalitară”, un pericol la adresa drepturilor omului. Formată din state cu regimuri politice totalitare, în care drepturile omului sunt ignorate, această alianță reprezintă o reală amenințare pentru statul de drept, democrație și libertate.

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a avertizat că ţara se confruntă cu cei mai periculoşi” ani de la sfârşitul Războiului Rece, cu o axă a statelor autoritare” care conlucrează împotriva Occidentului.

Crink ar însemna sfârşitul drepturilor omului şi al statului de drept”

Potrivit The WeekSunak a afirmat, în timpul unui discurs susţinut zilele trecute, că Marea Britanie şi aliaţii săi trebuie să recunoască cu întârziere conivenţa tot mai mare dintre China, Rusia, Iran şi Coreea de Nord.

Fostul lider conservator Iain Duncan Smith a afirmat, la rândul său, într-o declaraţie făcută pentru The Times, că această axă este hotărâtă să pună capăt valorilor occidentale”, ceea ce ar însemna sfârşitul drepturilor omului şi al statului de drept”.

Citește și Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Luna trecută, parlamentarii au avertizat că Marea Britanie şi alte guverne occidentale trebuie să elaboreze o strategie pentru a face faţă acestei axe din ce în ce mai coordonate şi mai asertive”, altfel cel de-al treilea război mondial va fi inevitabil”.

Crink: China-Rusia-Iran-Coreea de Nord

Acronimul Crink (China-Rusia-Iran-Coreea de Nord) a fost inventat anul trecut de Peter Van Praagh, preşedintele forumului Halifax International Security din Washington, după atacurile Hamas din octombrie.

Termenul, un joc de cuvinte cu naţiunile Brics, descrie o nouă aliniere a naţiunilor din care vin acum provocările strategice ale democraţiilor globale”, se arată în declaraţia conferinţei anuale.

Citește și Cine a fost Olga Lengyel, supraviețuitoare de la Auschwitz, și cum se predă istoria Holocaustului în România

Pericolul pe care îl reprezintă China pentru Taiwan şi agresiunea ei în Marea Chinei de Sud, războiul Rusiei în Ucraina şi războiul Israelului în Orientul Mijlociu (parte a conflictului de decenii cu Iranul şi grupurile regionale controlate de acesta) sunt conflicte separate cu agende diferite.

Însă la Washington le privim din ce în ce mai frecvent” ca parte a unei singure mari naraţiuni”, a declarat Adam Taylor pentru The Washington Post.

Naţiunile Crink diferă mult în ceea ce priveşte ideologia, iar coaliţia lor este mai bine înţeleasă ca o căsătorie de convenienţă” şi disperare.

Continuarea în The Epoch Times-Romania

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: epochtimes-romania.com)

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac delirant la adresa europenilor | Aktual24

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac...

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...