Cristi Danileț a primit premiul GDS pentru anul 2021: „O nevoie de recunoaștere a meritelor pentru militantismul civic adresat adulților”

Data:

Grupul pentru Dialog Social și Revista 22 a acordat miercuri „Premiului GDS pe anul 2021” judecătorului Cristi Danileț. De asemenea, Premiului GDS „In Memoriam” a fost dedicat lui Voicu Rădescu.

De asemenea, jurnalista Emilia Șercan, care a fost premiată în 2019, și-a ridicat diploma tot miercuri.

„Am primit premiul pentru activitatea mea din anul 2021. Mă înscriu, astfel, alături de alți premiați care au contribuit vizibil la evoluția în bine a societății, dintre care enumăr: Maia Sandu (2020), Emilia Șercan (2019, diplomă ridicată tot azi), Augustin Lazăr (2018), Laura Kovesi (2014), Germina Nagâț (2013), Dan Tăpălagă (2012), Daniel Morar (2011), Societatea Timișoara (2009), Vladimir Tismăneanu (2007), Monica Macovei (2005), Cristian Pârvulescu (2004), Mihai Șora (2001), Andrei Pleșu (1999), Academia Civică (1998), Doina Cornea (1997)”, a spus Cristi Danileț.

„Nu a fost doar o onoare pentru mine…”

„Au fost alături de mine colegii din conducerea asociației VeDem Just, Lucian Checheriță și Florian Ionita. Nu a fost doar o onoare pentru mine, ci chiar o nevoie de recunoaștere a meritelor pentru militantismul civic adresat adulților pe care îl fac de peste două decenii (explicând noțiuni precum democrație, libertate, dreptate, separația puterilor, independența justiției, civism) și pentru programul de educație juridică adresat elevilor pe care îl gestionez de peste 10 ani (pe care îi învăț despre responsabilități, competențe, proceduri, sancțiuni, efecte)”, a afirmat Cristi Danileț.

Foto: Brindusa Armanca

„Acest premiu este cel mai important din cariera mea de 23 de ani”

Judecătorul a povestit auditoriului cum a început activitatea de activist în justiție, despre interviurile pentru revista Dilema Veche și Revista 22, despre atacurile cu privire la viața sa privată din vara anului 2012, despre protestele magistraților în anii 2018-2019, dar și despre represaliile Inspecției Judiciare împotriva liderilor informali din justiție.

De asemenea a vorbit și despre sancțiunea incredibilă ce i-a fost aplicată în decembrie anul trecut de către CSM „pentru două filmulețe pe TikTok ce nu au vreo legătură cu justiția, hotărâre care trebuia motivată în 20 de zile dar care nici până azi nu mi-a fost comunicată, perioadă în care am fost lăsat fără venituri și în care mi s-au luat dosarele penale care au trebuit rejudecate de la zero de către alți judecători”, după cum a explicat Cristi Danileț.

„Acest premiu este cel mai important din cariera mea de 23 de ani în magistratură. Mulțumesc GDS!”, a scris Cristi Danileț pe Facebook.

Emilia Șercan a primit miercuri diploma pentru premiul acordat de GDS în 2019

Amintim că Grupul pentru Dialog Social a decis să acorde Premiul pe anul 2019 jurnalistei Emilia Șercan, pentru curajul, perseverența și profesionalismul cu care a depistat și denunțat public fabricile de plagiate doctorale din România. Diploma i-a fost înmânată în cadrul ceremoniei de miercuri, 11 mai 2022.

Foto: Facebook Emilia Șercan
spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...