miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăJustițieCristi Danileț și Magistratura care ne bagă frica-n oase

Cristi Danileț și Magistratura care ne bagă frica-n oase

Cristi Danileț este printre primii, dacă nu chiar primul care a vorbit din interiorul magistraților despre magistrați. Până la el, se șoptea, se dădeau știri pe surse, se aruncau aluzii, cu frică. Cristi Danileț avea nu doar curaj, ci și puterea să-ndure privirile, înjurăturile colegilor. Procurori și judecători sunt înfricoșați de imaginea publică. Din multe motive: nu se pricep, nu le place, sunt cutume interne spuse și nespuse, șefii preferă silențium. Pe vremea aceea, pe vremea când a-nceput să vorbească Cristi Danileț, magistrații mai ascundeau ceva: șpaga. A înfruntat istoria, a râcâit orgoliile tocmai Cristi Vasilică Danileț până când un hârleț i-a tras una-n capul șugubăț.

Cristi Vasilică Danileț – Decizia de excludere din magistratură nu este definitivă.
Dar ea dovedește cât de inflexibilă și conservatoare este lumea magistraturii. Vă dați seama ce ură și răzbunare s-a adunat în vintrele acestor magistrați acum. Acum când Cristi Danileț a postat pe Tik Tok niște nevinovate activități gospodărești: tăiatul ierbii și frecat pisica de noroi. Avea voie să posteze Cristi Danileț pe Tik Tok astfel de activități. Da, răspunsul e da. Are voie de la nenea Dumnezeu, de la mătușa Libertate și de la bătrânul an 2021 să facă ce consideră. Discernământul e al lui Danileț. Danileții ca Cristi gândesc cu capul lor. Nu-s înfricoșați.

Magistraților le este fricâ de astfel de Danileți.
Dovadă că nu prea sunt astfel de Danileți pe piață. De ce? Pentru că e unul de-al lor care-i cunoaște. Și-i poate da în gât. Sunt buni Danileții ăștia? Da, pentru că explică, direct pe Facebook, sau prin intermediul interviurilor diverse nuanțe, diverse neînțelegeri din Cetatea kafkiană numită Magistratura.

Într-un sistem deschis la minte și la explicații pentru populime, Danileții ar fi fost niște banali. În România unde Magistratura e vai și amar, Danileții sunt revoluționari.
Uite de ce. Judecătorii și procurorii sunt plini de privilegii. Oare de ce? Politicul le-a închis gura. Politicul din când în când îi folosește ca masă de manevră. Dragnea, ultimul, le-a asigurat legislația necesară de pensionare, ca o amenințare și ca formă de amânare a proceselor politice importante. Omul ce să facă? Dreptate? Dă-o-n mă-sa! Iau banii și stau cuminte.

Articolul integral poate fi citit pe HOTNEWS.RO

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE