Cristi Tănăsoiu, românul care a ajuns colonel în Legiunea Străină | Aktual24

Data:

Cristi Tănăsoiu, românul care a ajuns colonel în Legiunea Străină și fost șef de cabinet al generalului care comanda unitatea.

Printre militarii francezi care se află acum staționați la Cincu se află și colonelul Cristi Tănăsoiu, ofițer superior al Legiunii Străine.

El a fost detașat de la Legiunea Străină într-un post NATO la Sibiu, în calitate de adjunct al generalului maior Cristian Daniel Dan, care se află la comanda Corpului Multinațional Sud-Est.

Tănăsoiu născut în Vrancea și avea 23 de ani după Revoluție, când a plecat în Franța, să se înroleze în Legiune.

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

A ajuns șef de cabinet al comandantului Legiunii Străine

După 30 de ani, a ajuns șef de cabinet al comandantului Legiunii. „După 31 de ani de serviciu în legiunea străină aveam de gând să ies la pensie, pentru că am considerat că mi-am făcut datoria de soldat.

Fostul meu comandant m-a întrebat dacă aș dori să vin să fiu afectat într-un post permanent NATO la Sibiu pentru că, crede că aș avea profilul necesar”, le-a spus jurnaliștilor colonelul Cristi Tănăsoiu.

Continuarea în Aktual24

În dialogul cu jurnaliștii, Cristi Tănăsoiu a împărtășit experiența sa în Legiunea Străină și ce a însemnat pentru dumnealui cariera militară. Video AICI

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

„Nu am făcut serviciul militar în România. Experiența în Legiunea Străină este foarte bogată, foarte încărcată în operațiuni militare (…) Nu cred că există un loc în toată lumea unde putem să împărtășim atâtea experiențe profesionale ca într-o structură militară ca Legiunea Străină Franceză. De ce? Explic.

În Legiunea Străină suntem la ora actuală 142 de naționalități diferite, 9200 de legionari care vin din 142 de țări, puteți să vă imaginați bogăția experiențelor și culturilor”, a declarat colonelul Cristi Tănăsoiu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related