vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterCristian Adomniţei, fostul preşedinte al CJ, condamnat la 3 ani şi 2...

Cristian Adomniţei, fostul preşedinte al CJ, condamnat la 3 ani şi 2 luni cu executare

Tribunalul Iaşi a pronunţat, vineri, 27 noiembrie, primele sentinţe în dosarul Albumul. Judecătorii i-au găsit vinovaţi pe inculpaţi, care au primit pedepse cu executare.

Astfel, Cristian Adomnitei, fostul şef al Consiliului Judeţean a fost condamnat la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, Teodora Jinga la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, Carmen Irimescu la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, în timp ce Letiţia Popa la 4 ani şi 7 luni de închisoare cu executare.Firma Laser Co a fost amendată penal cu 165.000 lei. Sentinţa nu este definitivă.

Acuzațiile sunt de favorizarea făpuitorului și fals intelectual, comise când Cristian Adominței era președinte al Consiliului Județean Iași. La vremea respectivă, pro­curorii spuneau că acesta ar fi încercat să mascheze un control de audit în urma căruia se descoperiseră mai multe nereguli legate de derularea unui contract public semnat între Consiliul Județean şi o firmă de publicitate. 

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE