Cristian Danileț critică sentința dată în cazul socrilor lui Cătălin Cherecheș | The Epoch Times

Data:

Cristian Danileț critică sentința dată de Curtea de Apel Târgu Mureș, în cazul socrilor lui Cătălin Cherecheș. Cei doi au fost judecați pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.


Fostul judecător Cristi Danileţ a criticat, vineri, decizia Curţii de Apel Târgu Mureş de a menţine condamnările de 3 ani, respectiv, 2 ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în cazul socrilor fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, susţinând că sunt pedepse mult prea mici pentru „corupţie judiciară atent gândită şi comisă ca să fie acoperită corupţia unui primar”.

Cristian Danileț critică sentința instanței

„Insist: dai mită cuiva care ia mită ca să comită un abuz în serviciu ca să scape un infractor. Şi eşti liber?!”, a scris Danileţ într-o postare pe pagina sa de Facebook.


De asemenea, fostul judecător este de părere că această speţă trebuie studiată la Facultatea de Drept la exemple de „Aşa nu!”.


Curtea de Apel Târgu Mureş a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Târgu Mureş şi a constatat rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare în cazul celor doi, singura diferenţă faţă de hotărârea primei instanţe fiind încetarea de drept a măsurii controlului judiciar.


Citește și Irina Vlah, fosta başcană a Găgăuziei, a insinuat că România ar intenţiona să atace Republica Moldova 


Prima instanţă i-a obligat pe socrii lui Cherecheş ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte o serie de măsuri de supraveghere, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.


În plus, în aceeaşi perioadă, cei doi vor presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin sau în cadrul Primăriei Municipiului Reghin, judeţul Mureş, pe o perioadă de 120 zile, respectiv 100 de zile.


Citește continuarea în The Epoch Times

Urmăriți PressHUB și pe Google News!


(Sursa foto: The Epoch Times)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related