Cristian Diaconescu și intrarea în cursa pentru Cotroceni INTERVIU | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Cristian Diaconescu și intrarea în cursa pentru Cotroceni. Originar din comuna Stâlpeni, Argeș și cetățean de onoare al acestei localități, acesta are o carieră solidă și diversificată universitară, în politică, administrație, magistratură și diplomație.

A fost ministru al Justiției și de Externe în patru guverne, consilier prezidențial, șef al cancelariei prezidențiale și președinte de partid.

A jucat un rol important în politica externă a României. A negociat tratatele de frontieră cu Ucraina și Federația Rusă și a contribuit la închiderea capitolului „Justiție și Afaceri Interne” în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Cu o educație solidă în drept și o carieră diplomatică impresionantă, Cristian Diaconescu aspiră să aducă o schimbare în politica românească, candidând ca independent la alegerile prezidențiale din acest an.

Citește și: BEC: O persoană care este propusă pe lista unui partid, indiferent că deține sau nu calitatea de membru, nu este candidat independent

„Experiența mă califică”

Andrei Văcaru: Domnule Ministru, aveți o bogată experiență politică, diplomatică, administrativă, didactică și în magistratură. Ați fost ministru în patru guverne, la Justiție și Externe. Ați fost negociatorul pentru granițele cu Ucraina și Federația Rusă. Ați fost șeful Cancelariei Prezidențiale, deci aveți o bogată experiență. Din punctul meu de vedere, vă plasați pe primul loc dintre toți candidații la alegerile din iarna acestui an. Întrebarea mea este: de ce candidați?

Cristian Diaconescu: Sunt două elemente esențiale. În primul rând, pentru că, după părerea mea, răspund cât se poate de simplu, experiența mă califică, pe de-o parte, în contextul responsabilităților pe care le are președintele României. În al doilea rând, dar la fel de important, în ceea ce privește problemele, riscurile și amenințările la care România este supusă în acest moment și față de care este nevoie de un răspuns profesionist.

Nu mai consider că e suficient doar să vorbești public despre aceste subiecte, să faci acel proces de asumare de care vorbeam și să încerci să dezvolți, aprofundezi și să mergi spre o normalitate. În mod premeditat, am evitat acel cuvânt atât de cuprinzător, dar gol de conținut: „voi schimba totul”.

Citește și: Interviu cu un analist Expert Forum. De ce sunt tinerii vulnerabili la dezinformarea rusească şi cum ar trebui reglementat TikTok

Nu se pune problema să schimbi totul. Sunt foarte multe lucruri bune în România și multă calitate în diverse domenii. Dar anumite puncte sensibile nu pot fi atinse în favoarea României și a românilor decât prin profesionalism.

Ori, în acest moment, niciunul dintre cei care încearcă să reprezinte România la cel mai înalt nivel nu are datele necesare pentru a răspunde acestor două domenii.

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Cristian Diaconescu / Facebook)

spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Raport US Helsinki Commission. Acțiunile țărilor din Europa de Est și Asia Centrală în fața influenței Rusiei

Rusia încurajează Beijingul și Teheranul să încalce normele internaționale,...

Cum votează românii și care sunt prioritățile lor la urne

Cum votează românii și care sunt prioritățile lor la...

Fiecare lume are eroii ei

„Fiecare lume are eroii ei. Activismul civic înseamnă adesea...