Cristian Grosu / Establishment

Data:

Poate că numai febra electorală mondială (cu 60% dintre pământeni chemați la vot anul acesta) are meritul de-a scoate la lumină și a oficializa problemele care se acumulează de vreo două decenii în interiorul lumii occidentale.

Lumea occidentală înseamnă democrația liberală și economia liberală de piață – adică, structuri sociale și economice rezultate după sofisticate și uneori explozive reacții „chimice” în creuzetul istoriei. Reacții soldate cu depunerea pe fundul eprubetei a unui precipitat format din autocrații și dictaturi, combinate cu ideologiile de standardizare și nivelare a personalității cetățeanului – de tip „omul nou” de la nazism și comunism la progresism –, lăsând deasupra democrația sănătoasă – lichidul transparent al libertăților și deciziei populare dublate de responsabilitate și competență.

Merită să revizităm câteva fapte simple și de-o evidență brutală, pentru a încerca să înțelegem nu numai fractura dintre clasele politice și electoratele lor, ci și aplombul „antisistem” care bântuie societățile noastre.

Citește și: Am fost în aceeași încăpere cu 15 membri AUR. Și m-am îngrozit

„Fractura dintre clasele politice și electoratele lor”: e un gol în fractura asta? Sau oare nu cumva s-a interpus ceva acolo?

Cum i-a venit dnei Angela Merkel ideea de-a rade de pe tot cuprinsul Germaniei centralele nucleare – o energie de tranziție de care cea mai puternică economie europeană avea nevoie ca de aer?

Ce l-a convins pe dl Mark Rutte, atunci când –  în condițiile în care toată UE e responsabilă de doar 6% din gazele cu efect de seră de pe planetă – a decretat, sub motivul că poluează, eliminarea a 30% din vacile Olandei, adică de pe un biet imaș global?

Ce-a fost în mintea politicienilor americani ajunși la decizie în Departamentul pentru Educație, când au suspendat criteriul meritocrației și au permis, astfel, ideologizarea adevărului științific pe care ar trebui să-l producă, făcând din universitățile americane laboratoare de inginerie socială?

Continuarea, în Cursdeguvernare.ro

Citește și: George Simion a xeroxat mii de semnături false, îl acuză procurorii

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Traficanții de arme n-ar trebui să se plângă de imigranții ilegali

Patru lucruri mari și late trec ilegal granița dintre...

Cei doi mari bolnavi

Cei doi mari bolnavi. Dezbaterea televizată de joi între...

Ciolacu și Ciucă sunt pe invers! Nu progresiști

V-am mai spus că pentru a avea o estimare...

Elena Lasconi: un mandat de sacrificiu în fruntea USR?

Elena Lasconi: un mandat de sacrificiu în fruntea USR?...