Cristian Hrițuc, fost consilier prezidențial: „Ciolacu este mai pervers decât Dragnea” | Interviu Aktual24

Data:

spot_img

Cristian Hrițuc, fost consilier prezidențial, analist și consultant politic, a vorbit pentru Aktual24 despre ce ar putea urma după prezidențialele și parlamentarele din 2024.

Interviul a avut loc în contextul în care cele mai recente evoluții în plan politic sugerează existența unui plan de amploare prin care PSD, cu toți sateliții săi din politică și justiție, urmărește cucerirea puterii totale, în urma alegerilor de la sfârșitul anului.

Domnule Hrițuc, ne aflăm în fața unui rând de alegeri care ar putea fi, în contextul actual, când PSD a acaparat aproape toată puterea în stat, ultimele cu adevărat libere. Există pericolul ca PSD să se transforme în PCR, iar Ciolacu să devină un nou Ceaușescu, cum atrag atenția mulți analiști politici?

Cred că există un mare pericol să ne ducem către un sistem de ”tip Orban”. Dacă PSD va câștiga președinția și va  fi principala forță politică în Parlament, atunci există această probabilitate. Dacă nu vom avea un echilibru de putere, iar social democrații vor avea toate pârghiile, atunci se întrunesc condițiile pentru un astfel de scenariu.

Da, am văzut ipoteza lansată de Sebastian Lazaroiu că Marcel Ciolacu poate deveni un Ceaușescu al anilor 2024. A explicat-o foarte bine. Ciolacu este un om cu pregătire sumară, un om care nu a făcut școala la timp și care nu a ezitat să calce pe cadavre, poate fi ”furat” ușor de beția puterii.

Citește și: Am pierdut jumătate de miliard de euro din cauza funcționarilor numiți politic. Cazul Moraru de la Transelectrica

PNL a declarat că se desparte de PSD, dar că rămâne în guvern pentru a păzi voturile. Sunt sinceri liberalii când fac aceste declarații sau totul este doar o stratagemă, pentru a mai recupera din alegători, după care vor merge iar în coaliție cu PSD?

Parțial sinceri. Rămân în guvern pentru că nu vor să le plece primarii. Probabil, și-ar dori o guvernare de dreapta după experiența parteneriatului cu PSD, dar nu au spațiu de joc. Sunt poziționați ”intre scaune”, nu pot juca nici rolul partidului de opoziție, nu au nici premierul acum și par a fi doar o anexă a social democraților.

La acest moment, calculele arată că ne îndreptăm tot spre o coaliție PSD-PNL. Sondajele arată niște cifre care nu permit o altă majoritate. Dar, jocul se poate reseta în funcție de cine câștigă președinția. Poate pentru PNL cel mai bine ar fi să rămână în opoziție după acest an. Însă, acolo sunt mai mulți oameni care se gândesc strict la interesul lor de moment și mai puțin la interesul partidului pe termen lung.

Citește interviul integral, în Aktual24.ro

Citește și: CNSAS a stabilit că fostul șef al SIE, Silviu Predoiu, cu nume de cod Silviu Pumnea, nu a făcut poliție politică, deși a fost angajat al Securității

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related