duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterCristian Pătrășconiu - Propunere constructivă: inaugurarea apei calde full-time în București

Cristian Pătrășconiu – Propunere constructivă: inaugurarea apei calde full-time în București

Nu am avut multe momente memorabile ale acestei campanii electorale pentru alegerile locale. Am putea asigura dimensiunea explicativă a acestei stări de fapt – într-un mod ușor arogant, nu neapărat nedrept – prin formula celebră: de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.

O formulă, de altfel, suficient de încăpătoare încât să primească subdiviziuni din specii precum: mediocritate instituțională și mi-se-rupism organizațional, cvasi-cartelizarea sistemului politic autohton, dominanța unor mass-media „de lesă”, reguli electorale care, în fapt, îngrădesc drastic situațiile (de dorit aici) confruntaționale. Însă nu e numai aceasta – 2020 chiar e un an extrem de problematic de la o pandemie vis-a-vis de care doar idioții (utili sau nu), ticăloșii sau pur și simplu nebunii pot adopta un discurs de tip negaționist.25

Au fost, totuși, câteva momente distincte; să le spunem, în măsura în care realitatea ne obligă să lucrăm și cu numere și dimensiuni mici, „momente de vârf”. Unele s-au consumat în zona a ceea ce se cheamă „lovituri de imagine” sau, mă rog, tentative de lovituri de imagine.

Două dintre ele țin de categoria „inaugurări”. Există obiceiul în rândul decidenților de a împinge „darea în folosință” a unor „obiective de mare interes public” cât mai aproape de un moment electoral, cu scopul de a extrage, prin asociere, beneficii de imagine și de vot. „Se dau în folosință” diverse – de la stadioane, la pasaje, de la construcții sociale, la intersecții de străzi, după nevoi – și după puteri. În București, fix în campania pentru alegerile locale, am avut două asemenea momente cu expunere mediatică semnificativă.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE