Cristian Pîrvulescu: „Războiul se încheie doar dacă Putin dispare”

Data:

spot_img

Războiul din Ucraina e departe de final atâta timp cât niciuna dintre cele două părți nu obține victorii decisive, e opinia cunoscutului politolog Cristian Pîrvulescu.

Expertul explică că acest lucru nu va opri, însă, disoluția Federației Ruse, pe care politologul o consideră un stat eșuat care se îndreaptă cu pași mari spre o dictatură militară și riscă implozia. Un armistițiu nu este în favoarea Ucrainei, pentru că îi dă Rusiei posibilitatea de a se întrema.

Războiul se încheie doar dacă Putin dispare, dacă Putin moare sau dacă este înlăturat de la putere. Rusia a acționat neacceptând realitatea și încercând să schimbe ordinea mondială.

Citește și: EXCLUSIV Un avertizor face dezvăluiri în scandalul primelor de la Transelectrica. Tudor Cătăniciu, premiat cu 4.000 de euro, a împrumutat 135.000 de euro de la șeful Cancelariei lui Ciucă

Rusia pare să se îndrepte din ce în ce mai mult de la autocrație spre o dictatură militară. Doar că armata nu are niciun fel de prestigiu.

Singurii care îl pot înlătura pe Putin sunt cei din armată. Serviciile secrete nu au cu cine să îl înlăture.

O lume întreagă e cu ochii pe războiul din Ucraina, însă pacea se lasă așteptată, după aproape 11 luni de când Rusia a declanșat invazia. Când credeți că am putea avea, în sfârșit, pace în Ucraina?

Cristian Pîrvulescu: Nu cred că vreuna dintre părți va reuși prea curând să se impună pe front, ceea ce e complicat pentru că ucrainenii sunt în continuare dezavantajați pe plan uman și militar, însă nici Rusia nu poate câștiga. E complicat. Problema este ce ar însemna o victorie ucraineană, ce condiții ar trebui întrunite.

Continuare în Sun Media.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related