Cristian Preda, politolog: „Favorit e Geoană, care vine din nomenclatura PCR. Lasconi are ceva din Băsescu” | Aktual24

Data:

De electoratul român depinde, în această toamnă, dacă țară noastră va aluneca spre o autocrație de tip central-asiatic ori turcesc sau se va întoarce către democrație, avertizează politologul Cristian Preda, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității București și fost europarlamentar, într-un interviu acordat pentru aktual24.ro.

Ce spune despre Geoană, Ciolacu, Ciucă, Simion și Lasconi

Acesta le-a făcut un portret dur celor care se profilează drept candidați la alegerile prezidențiale: Geoană e un pui de nomenclaturist comunist din trupele de represiune, Ciolacu e căzut din mantia teroristului Omar Hayssam, Ciucă este un Moș Teacă ridicol, Simion e un farsor care imită stilul lui Dan Diaconescu. Lasconi e atipică și poate deveni redutabilă, dar există pericolul să împingă USR spre conservatorism, ceea ce ar duce la pierderea electoratului liberal al partidului.

Citește și: Sala Polivalentă din Iași n-are becuri pentru Liga 1, nu are tribune omologate și e plină de mucegai din infiltrații

Profesorul a explicat de ce se bat acum PSD și PNL pe data alegerilor prezidențiale. Ceartă e reală, dar calculele ambelor partide sunt foarte îndoielnice, afirmă Cristian Preda. Nici PSD, nici PNL nu evaluează corect situația.

Citește și: „Ordonanța austerității” umflă cheltuiala administrației locale. Majorări de salarii pentru șefii de servicii ce urmau să rămână fără post

Ceea ce știm însă este că își propun să controleze România cel puțin încă 12 ani de aici înainte, lucru care ar transformă țara noastră într-un fel de Turcia lui Erdogan ori chiar vreun stat autocrat de prin Asia Centrală, avertizează Cristian Preda.

„Lasconi e atipică. Are ceva din Băsescu, încrederea deplină în forțele proprii!, dar are ceva și din profilul religios, tot mai căutat în ultimii ani“, mai spune Preda.

Articolul integral, în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Blajul va găzdui Campionatul European de Volei feminin, Under 18, între 1 și 13 iulie | Alba24

Alba Blaj Arena găzduiește, între 1 și 13 iulie,...

Incendiu de proporții pe un câmp de lângă Băicoi. Circulația a fost oprită pe DN1 VIDEO

Un incendiu de proporții izbucnit pe un câmp de...

A murit Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale

Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București anunță cu tristețe...